Νομοθετικές ρυθμίσεις για επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη στο «καλάθι» της ΔΕΘ

Νομοθετικές ρυθμίσεις για επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη στο «καλάθι» της ΔΕΘ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:10 Δημιουργία 06/09/19, 13:06

Νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και αφορούν τη διευκόλυνση επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη, αναμένεται να παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με σχετική δήλωση που έκανε ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Παρευρισκόμενος στα εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης, ο υπουργός ανέφερε ότι άμεσα επίκεινται νέες επενδύσεις στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης από άλλες ιδιωτικές εταιρίες.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η κυβέρνηση σχεδιάζει «θετικές εκπλήξεις» προς τον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, οι λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της μονάδας, ο κ. Γεωργιάδης εξήρε την επενδυτική στρατηγική της Pharmathen, σημειώνοντας ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, επιτυγχάνοντας τόσο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και την παραγωγή καινοτομίας.

Υπογράμμισε δε ότι η εταιρεία κατάφερε μέσα στη δίνη της κρίσης – το 2015 – να προσελκύσει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον, όταν η BC Partners εισήλθε στο μετοχικό της κεφάλαιο πραγματοποιώντας μια μεγάλη άμεση ξένη επένδυση.

Στα εγκαίνια της επένδυσης βρέθηκε σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αν σου άρεσε κάνε