Πως ο Κ. Μητσοτάκης θα αλλάξει το αφήγημα της ΔΕΘ από το βήμα του Βελλίδειου

Πως ο Κ. Μητσοτάκης θα αλλάξει το αφήγημα της ΔΕΘ από το βήμα του Βελλίδειου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:07 Δημιουργία 07/09/19, 09:24

Την «αφετηρία» για το νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, με την ανακοίνωση μίας σειράς μέτρων που θα αφορούν κυρίως τη μεσαία τάξη, θα αποτελέσει η φετινή ΔΕΘ, με την αλλαγή του αφηγήματος της Έκθεσης να έρχεται στο προσκήνιο απόψε, με την ομιλία του πρωθυπουργού από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Όπως, εξάλλου, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετατρέψει τη ΔΕΘ από φόρουμ παροχολογίας σε φόρουμ λογοδοσίας.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι, αν εφαρμόστηκαν στην επόμενη ΔΕΘ σε ένα χρόνο από σήμερα όσα θα ανακοινώσει απόψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει τη μείωση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις, τη μείωση του βασικού φορολογικού συντελεστή, καθώς και τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των χαμηλό-συνταξιούχων.

Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις για την εξίσωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αλλά και για μειώσεις φόρων που επιβαρύνουν σήμερα την τουριστική βιομηχανία.

Επίσης, θα παρουσιάσει ένα ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αλλά και την έναρξη μεγάλων έργων υποδομής, που θα τονώσουν την απασχόληση στην περιφέρεια.

Τέλος, θα καταστήσει σαφές ότι για τον ίδιο και την κυβέρνηση, οι υψηλοί φόροι δεν αποτελούν επιλογή ανάπτυξης, θέτοντας ως άμεση προτεραιότητά του την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τον περιορισμό των γραφειοκρατιών εμποδίων για την άμεση έναρξη λειτουργίας νέων επιχειρήσεων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί σε τέσσερα πεδία, που υπηρετούν την ανάπτυξη:

-Φορολογία και φορολογική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων - ήδη έγιναν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο «την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων"».

-Επενδύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και «θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό».

-Εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

-Ψηφιακό κράτος. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα τονίσει ότι «το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας». Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Επίσης, ξεχωριστό κεφάλαιο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα αποτελέσει τέλος η παρουσίαση των έργων που σκοπεύει να υλοποιήσει κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Αν σου άρεσε κάνε