Κ. Χατζηδάκης: Πρόθεσή μας η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

Κ. Χατζηδάκης: Πρόθεσή μας η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:47 Δημιουργία 07/09/19, 18:44

Την πρόθεση της κυβέρνησης για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, με στόχο την εξασφάλιση καλύτερων υπηρεσιών και καλύτερων τιμών για τη βιομηχανία και τον απλό καταναλωτή, υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης από τη Θεσσαλονίκη.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να απελευθερώσουμε πλήρως, χωρίς καθυστερήσεις, την αγορά της ενέργειας, να ακολουθήσουμε τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, να πάμε το συντομότερο δυνατό σε αυτό που ξέρουν οι μύστες της αγοράς ενέργειας, στο Τarget model», δήλωσε ο υπουργός στη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της Elpedison στην 84η ΔΕΘ.

«Όλες οι επιχειρήσες στον χώρο της ενέργειας και ειδικότερα στον χώρο του ηλεκτρισμού είναι δικές μας επιχειρήσεις, γιατί δημιουργούν σχέσεις εργασίας για τους Έλληνες εργαζόμενους και γιατί εξυπηρετούν τους καταναλωτές. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη και σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

«Γι' αυτό είμαι εδώ, για να πω ότι είμαι υπουργός αρμόδιος για όλες τις επιχειρήσεις που είναι στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και με την παρουσία μου θέλω να ενθαρρύνω την elpedison να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της και όσον αφορά στις επενδύσεις, αλλά και στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών», σημείωσε.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί και στο ζήτημα της ΔΕΗ.

«Όπως ξεκίνησε η θητεία μου, ο κόσμος νομίζει ότι είμαι περίπου υπουργός ΔΕΗ. Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ΔΕΗ, γιατί το πρόβλημά της, λόγω της υφής της επιχείρησης, θα μπορούσε να καταστεί πρόβλημα για την εθνική οικονομία συνολικά», επεσήμανε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε