Στον Μ. Σχοινά το χαρτοφυλάκιο του τομέα Άμυνας και Διαστήματος

Στον Μ. Σχοινά το χαρτοφυλάκιο του τομέα Άμυνας και Διαστήματος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:19 Δημιουργία 07/09/19, 19:17

Το χαρτοφυλάκιο του τομέα Άμυνας και Διαστήματος αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Έλληνας επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη από την πρόεδρο της Κομισιόν, Φον Ντερ Λάιεν. Σημειώνεται ότι ο τομέας της Άμυνας που αναλαμβάνει ο Μ. Σχοινάς θα συνοδευτεί από την ίδρυση μιας νέας σχετικής γενικής διεύθυνσης.

Το χαρτοφυλάκιο για την προστασία των καταναλωτών και την υγεία, αναμένεται να αναλάβει η κύπρια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου.

Ο Γιοχάνες Χαν από την Αυστρία, αναλαμβάνει τις εσωτερικές υποθέσεις, ο Ντίντιερ Ρέιντερ από το Βέλγιο τον προϋπολογισμό, η Μαρίγια Γκάμπριελ από τη Βουλγαρία την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, η Ντουμπράβκα Σούικα από την Κροατία τη διεύρυνση, η Βέρα Γιούροβα από την Τσεχία το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία, η Μαγκρέτ Βέσταγκερ αναλαμβάνει εκτελεστική αντιπρόεδρος για θέματα ψηφιακής μετάβασης, η Κάντρι Σίμσον από την Εσθονία, τη διεθνή συνεργασία και ανάπτυξη, η Φιλανδή πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν την οικονομία (το πρώην χαρτοφυλάκιο Μοσκοβισί), η Σιλβί Γκουλάρντ από τη Γαλλία, τον ανταγωνισμό, ο Λάζλο Τροσκάνιλ από την Ουγγαρία την ανθρωπιστική βοήθεια και ο Ιρλανδός Φιλ Χόγκαν το Εμπόριο.

Επιπλέον, ο Ιταλίος Πάολο Τζεντιλόνι αναλαμβάνει τη βιομηχανία και την εσωτερική αγορά, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις την ενέργεια, ο Λιθουανός Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους την έρευνα, ο Λουξεμβούργιος Νικόλας Σμιντ τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, και η Μαλτέζα Χελένα Ντάλι τη Δικαιοσύνη.

Ο Ολλανδός Φρανς Τίμμερμανς αναλαμβάνει εκτελεστικός αντιπρόεδρος για το κλίμα, ο Πολωνός Γιάνος Βοισέτσοφσκυ τη Γεωργία, η Πορτογαλέζα Ελίζα Φερέιρα την περιφερειακή πολιτική, ο Μάρος Σέφτσοβις την ασφάλεια, ο Σλοβένος Γιάνες Λέναρτσις την αλιεία, και η Σουηδέζα Ίλβα Γιόχανσον την απασχόληση.

Ο Ισπανός Ζοζέπ Μπορέλ αναλάμβάνει Ύπατος Εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική και το ΗΒ λόγω Brexit δεν έχει ορίσει επίτροπο.

Η Ρουμανία συμπληρώνει τη λίστα με δύο πρόσωπα, τους Νταν Ρίκα, ή Ροβάνα Πλάμπ, ένας εκ των οποίων θα λάβει τις μεταφορές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε