Handelsblatt για εξαγγελίες Κυριάκου: Είχε από κάτι για όλους

Handelsblatt για εξαγγελίες Κυριάκου: Είχε από κάτι για όλους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:07 Δημιουργία 09/09/19, 14:04

«Είχε από κάτι για όλους», σχολιάζουν οι Γερμανοί, αναφερόμενοι στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός πιέζει για μείωση των δημοσιονομικών στόχων», αναφέρεται σε δημοσίευμα της Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο η ομιλία του είχε ως κεντρικό σύνθημα «Ανάπτυξη για όλους».

Και πραγματικά, όπως επισημαίνει η Handelsblatt, «είχε από κάτι για όλους: τα επιχειρηματικά κέρδη θα φορολογούνται με 24% αντί για 28%. Η ρύθμιση ισχύει ήδη για το οικονομικό έτος 2019. Αργότερα ο Μητσοτάκης θέλει να μειώσει το ποσοστό στο 20%. Ο φόρος στα μερίσματα θα μειωθεί από 10% σε 5%. Διευκολύνσεις και στον φόρο εισοδήματος, καθώς εισοδήματα έως 10.000 ετησίως θα φορολογούνται με 9% αντί για 22%».

Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «ως πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης είχε μία καλή και γρήγορη αρχή». Όπως παρατηρεί, «μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου, την επίσημη κατοικία του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ηρώδου Αττικού, με μία ολόκληρη στοίβα έτοιμων νομοσχεδίων. Επιπλέον ο Μητσοτάκης έδωσε ήδη ώθηση σε μεγάλα επενδυτικά σχέδια, τα οποία είχε καθυστερήσει για πολλά χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως η επέκταση του λιμανιού στον Πειραιά και η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό- το μεγαλύτερο σχέδιο αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη».

Αν σου άρεσε κάνε