Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη: Η ρητορική της Άγκυρας καταδεικνύει την απομόνωσή της

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη: Η ρητορική της Άγκυρας καταδεικνύει την απομόνωσή της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:20 Δημιουργία 10/09/19, 13:09

Το ηχηρό μήνυμα ότι η συγκρουσιακή ρητορική της Άγκυρας καταδεικνύει τη διεθνή απομόνωσή της εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, καλωσορίζοντας τον Κύπριο πρόεδρο στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Τα προσκόμματα της άλλης πλευράς δεν οδηγούν σε πρόοδο παρά την επικοδομητική συμπεριφορά της Κύπρου», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,, υποδεχόμενος τον Νίκο Αναστασιάδη.

«H παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας εξακολουθεί να προκαλεί, ενώ η συγκρουσιακή ρητορική της δείχνει την απομόνωσή της», συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα παραμένει ο σταθερός συμπαραστάτης στην εθνική υπόθεση της Κύπρου. Αφορά ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού χωρίς να παραγνωρίζω ότι αφορά τους Κυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης.

«Θα μας δοθεί η ευκαιρία της ενημέρωσης και του προβληματισμού ενόψει των απαράδεκτων δηλώσεων του Τούρκου ΥΠΕΞ. Είναι κάτι που αναδεικνύει και αποδεικνύει την έντονη ανησυχία της ελληνοκυπριακής κοινότητας, αλλά και τον προβληματισμό μας για τις αξιώσεις της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφερόμενος στις εγγυήσεις, επεσήμανε «πόσο δικαιολογείται η αξίωση να συνεχίσουν οι εγγυήσεις; Δηλαδή, η συνέχιση του ελέγχου ακόμα και μετά την εξεύρεση λύσης που θα πρέπει να είναι κοινά αποδεκτή από τις δύο κοινότητες; Έχουμε κάνει βήματα. Εκφράζουμε προβληματισμό ως προς τις προθέσεις της Άγκυρας και την προοπτική για έναν νέο εποικοδομητικό διάλογο».

Αν σου άρεσε κάνε