Ο Ερντογάν θα μας ταλαιπωρήσει με τους μετανάστες, είπε βουλευτής της ΝΔ

Ο Ερντογάν θα μας ταλαιπωρήσει με τους μετανάστες, είπε βουλευτής της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:13 Δημιουργία 10/09/19, 15:09

Την άποψη πως η Τουρκία θα συνεχίζει με τις ίδιες πολιτικές απέναντι στην Ελλάδα για το ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών εξέφρασε την Τρίτη ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μιλώντας στο ρ/σ «Πρακτορείο».

Κληθείς να σχολιάζει τις εξελίξεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και τις δηλώσεις Ερντογάν, ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες ο κ. Βαρτζόπουλος είπε: «Η ισλαμοποίηση της πολιτικής ζωής της Τουρκίας, η οποία ξεκίνησε, αλλά και έχει εγκατασταθεί πλέον επί Ερντογάν, δυστυχώς έχει απομακρύνει οριστικώς την Τουρκία από την κοσμική Ευρώπη. Δεν υπάρχουν πλέον ουσιαστικοί δεσμοί Τουρκίας και Ευρώπης και ο οιοσδήποτε ασχολείται με τα ευρωπαϊκά πράγματα και συνομιλεί με τους Ευρωπαίους πολιτικούς, ξέρει ότι γι' αυτούς η Τουρκία δεν υπάρχει ούτε ως προοπτική. Μπορεί να είναι σημαντικός στρατηγικός εταίρος, όσον αφορά τα αμυντικά θέματα, αλλά δεν υπάρχει κανένας δεσμός, ούτε πολιτισμικός, ούτε οιοσδήποτε άλλος πρόκειται να υπάρξει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οτιδήποτε έχει σχέση με την Ευρώπη δεν αφορά την Τουρκία. Αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί αντιδράσεις από πλευράς της Τουρκίας, οι οποίες έχουν και γενικότερο χαρακτήρα, έχουν σχέση και με την προσπάθεια του Ερντογάν να έχει μια πλουραλιστική προσέγγιση στα δικά του εθνικά θέματα, χρησιμοποιώντας και τον ρωσικό παράγοντα, κάτι το οποίο δεν αρέσει στην αμερικανική πλευρά και όλα αυτά δημιουργούν πραγματικά ένα εκρηκτικό μείγμα στα ανατολικά μας, οδηγώντας, όχι απλώς σε αυτές τις τυχοδιωκτικές προσπάθειες εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της Κύπρου που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες, αλλά σίγουρα και σε αυτό το οποίο ευθέως απειλεί ο Ερντογάν με τις μεταναστευτικές ροές, οι οποίες θα μας ταλαιπωρήσουν πάρα πολύ και στις οποίες θα πρέπει να απαντήσουμε με υλοποίηση όλων αυτών των συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία εξαγγέλθηκαν στο ΚΥΣΕΑ πριν από μερικές μέρες».

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της αύξησης των προσφυγικών ροών από την ελληνική κυβέρνηση εξήγησε: «Δεν είναι ένα θέμα της Βορείου Ελλάδος και δεν θα πρέπει το βλέπουμε ως πρόβλημα της Βορείου Ελλάδος [...] Το καθήκον της χώρας μας δεν είναι απλώς να τους εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά να τους εμποδίζει να μπουν ή αυτούς που μπαίνουν να τους στείλει πάλι πίσω.

Δεν είμαστε ο ξενοδόχος για τους πρόσφυγες της Ευρώπης, δεν έχουμε ρεσεψιόν που να υποδεχόμαστε όποιον θέλει να μπει [...] Και φυσικά δεν είναι θέμα της βόρειας Ελλάδας και κακώς το βλέπουμε έτσι, διότι οι επόμενοι θα πάνε στη Λαμία και οι μεθεπόμενοι στην Κόρινθο. Είναι θέμα όλης της χώρας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον πολύ συγκεκριμένο τρόπο, που εξήγγειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη πριν από δέκα ημέρες, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ».

Αν σου άρεσε κάνε