Μητσοτάκης για Σχοινά: «Ψήφος εμπιστοσύνης στον ίδιο και στην Ελλάδα»

Μητσοτάκης για Σχοινά: «Ψήφος εμπιστοσύνης στον ίδιο και στην Ελλάδα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:28 Δημιουργία 10/09/19, 15:45

Την πλήρη ικανοποίησή του για την επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά, ως αντιπροέδρου της Κομισιόν για την Ασφάλεια, την Μετανάστευση και την Κινητικότητα από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας παράλληλα τα συγχαρητήρια του προς τον Έλληνα αξιωματούχο.

Σε σχετική δήλωση του, ο πρωθυπουργός σημειώνει πως «αποτελεί ξεχωριστή τιμή. Ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο, αλλά και την Ελλάδα. Που αποδεικνύει ότι η χώρα αναβαθμίζεται, πια, σε παράγοντα ισχύος και ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή σκηνή. Και ότι η πατρίδα μας αλλάζει ταχύτητα στο πλαίσιο της Ένωσης. Διαθέτοντας κύρος και στελέχη για σημαντικά χαρτοφυλάκια. Γιατί η προστασία των συνόρων, η συλλογική ασφάλεια και οι ευκαιρίες κινητικότητας στην απασχόληση, στην παιδεία και στον πολιτισμό αποτελούν κεντρικές προκλήσεις. Ιδιαίτερα στον πρώτο τομέα, η Ελλάδα ως χώρα-σύνορο της Ευρώπης υπολογίζει πολύ στον νέο Αντιπρόεδρο της Κομισιόν. Το Μεταναστευτικό, άλλωστε, είναι κρίσιμο και για την Ένωση και για την Ελλάδα!

Θα ήθελα να συγχαρώ και πάλι την Πρόεδρο και τους νέους Επιτρόπους. Και, βέβαια, τον Αντιπρόεδρο Σχοινά, που δικαιώνει απόλυτα την επιλογή του από την κυβέρνησή μας. Η Ελλάδα -και εγώ προσωπικά- προσβλέπουμε σε μία παραγωγική συνεργασία. Για το κοινό μας καλό, για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον». καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Αν σου άρεσε κάνε