Μαξίμου: «Έκλεισε» η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Μαξίμου: «Έκλεισε» η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:28 Δημιουργία 10/09/19, 19:59

Για τα τέλη του Σεπτεμβρίου οριστικοποιείται το πρώτο μεγάλο διπλωματικό crash test για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Η επαφή αναμένεται να γίνει μέσα στο διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου, όταν οι δύο ηγέτες θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν την οριστικοποίηση του ραντεβού με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή κατά την συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι «θα συναντηθώ με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της διάσκεψης του ΟΗΕ. Θα είναι μια πρώτη συνάντηση». Είχε σπεύσει πάντως να κρατήσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών: «Αν έχει διάθεση ο κ. Ερντογάν για μία ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα. Πρόθεσή μου είναι να συνομιλώ, γιατί μόνο τότε μπορείς να βρεις λύσεις αμοιβαία αποδεκτές. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με τα επιχειρήματα που μας δίνει το διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος μας. Έχω θέσει το θέμα των ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις μου, είναι ευρωπαϊκό θέμα» είχε πει.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο συμφώνησαν σε κοινή γραμμή όσον αφορά στην Τουρκία, εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες τους για τις προκλήσεις της κυβέρνησης Ερντογάν.

Αν σου άρεσε κάνε