Ώρα αποφάσεων στο «μέτωπο» των αποκρατικοποιήσεων

Ώρα αποφάσεων στο «μέτωπο» των αποκρατικοποιήσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:40 Δημιουργία 11/09/19, 13:36

Αποφάσεις στο «μέτωπο» των αποκρατικοποιήσεων και μάλιστα σήμερα, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ, στο οποίο προεδρεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας, ξεμπλοκάρονται επενδυτικά σχέδια, που υπονομεύτηκαν από ιδεοληψίες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σχετικά με το ελληνοτουρκικό «μέτωπο», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η Άγκυρα πρέπει να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες.

Ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, ο κ. Πέτσας σημείωσε αναφορικά με τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν ότι ο πρωθυπουργός είναι πάντα ανοικτός στον διάλογο, προσθέτοντας όμως ότι η ατζέντα δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί πλήρως.

Σχετικά με την οικονομία και τις εξαγγελίες στ ΔΕΘ, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και παρουσίασε δεσμεύσεις 12μήνου.

Θύμισε δε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει ότι θα παραμείνει το αφορολόγητο όριο και θα μειωθεί ο πρώτος συντελεστής στο 9%, κάτι που σημαίνει ότι θα ελαφρυνθούν σχεδόν όσοι οι πολίτες.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, ο ίδιος είπε ότι αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» για τη χώρα μας.

Υποστήριξε παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να εξασφαλίσει θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν και για το λόγο αυτό δεν προχώρησε η ιδέα να γίνει επίτροπος ένας πρώην πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ήταν στις επιδιώξεις ένα παραγωγικό χαρτοφυλάκιο αλλά εν συνεχεία εμφανίστηκε ένα άλλο χαρτοφυλάκιο και η αντιπροεδρία και «πήραμε την ευκαιρία», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το πώς χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την Συμφωνία των Πρεσπών (προδοτική, επιζήμια κ.τλ.), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός στις διεθνείς επαφές του την έχει χαρακτηρίσει «εθνικά επιζήμια συμφωνία».

Αν σου άρεσε κάνε