Μέσα στο μήνα οι αναθέσεις μελετών για το Μάτι

Μέσα στο μήνα οι αναθέσεις μελετών για το Μάτι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:41 Δημιουργία 11/09/19, 14:38

Μέσα στον τρέχοντα μήνα προανήγγειλε πως θα ξεκινήσουν οι αναθέσεις των μελετών για την αποκατάσταση στο Μάτι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ίδιος διευκρίνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε ήδη ξεκινήσει την διαδικασία με τις μελέτες, ενώ σημείωσε πως, εάν οι μελέτες για το νέο ειδικό χωρικό στο Μάτι γίνονταν με την συνήθη διαδικασία, θα ολοκληρώνονταν σε 10 χρόνια.

«Εμείς αποφασίσαμε να τις αναθέσουμε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας», δήλωσε ο υπουργός.

«Κανείς δεν ξεχνά την εθνική τραγωδία στο Μάτι», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ανάπλαση της περιοχής στο Μάτι μετά την φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, η οποία ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

«Η κυβέρνηση δεν καυχιέται για αυτό που κάνει σήμερα. Γιατί θεωρεί πως απλώς κάνει το καθήκον της», υπογράμμισε και έκανε έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν την ΠΝΠ.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση. Το ζήτημα αυτό δεν είναι διχαστικό. Δεν πιστεύουμε πως έχουμε το αλάθητο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν άλλες καθυστερήσεις. Πρέπει να λειτουργήσουμε άμεσα και γρήγορα. Είναι χρέος μας», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε