«Συριζοποίηση της κεντροαριστεράς» θέλει ο Σκουρλέτης

«Συριζοποίηση της κεντροαριστεράς» θέλει ο Σκουρλέτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:14 Δημιουργία 11/09/19, 17:09

Έμφαση στο «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της κεντροαριστεράς, εν όψει των διεργασιών για την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε την Τετάρτη ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Όπως είπε ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, «βλέπουμε ότι μετά από τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΙΝΑΛ εν πάση περιπτώσει, έχει καθηλωθεί σε κάποια μικρά ποσοστά και αντιμετωπίζει ζητήματα προσανατολισμού και ταυτότητας. Θα έλεγα ότι μάλλον βρισκόμαστε στη δεκαετία της "συριζοποίησης" κάποιων δυνάμεων που παλαιότερα εκφράζονταν από τον κεντροαριστερό χώρο. Είναι μια σύνθετη, όμως, διαδικασία η οποία έχει τις διάφορες φάσεις της».

«Καρφιά» για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

Αφήνοντας αιχμές για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να συμπορευτεί με το κόμμα των ΑΝΕΛ μετά και από το περσινό καλοκαίρι, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ήταν απολύτως σωστή η επιλογή να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές». […] «Από τον Αύγουστο του ’18 θα έπρεπε να είχε σπάσει η συμφωνία με τον Καμμένο. Ήταν μία χρυσή περίοδος όπου είχαμε να επιδείξουμε συγκεκριμένο έργο που αφορούσε την οικονομία. Το “Σκεπάσαμε”, αναλώσαμε πολιτικό κεφάλαιο με το να εξηγούμε κάθε βδομάδα και να ερμηνεύουμε τις δηλώσεις του Καμμένου, αν θα ρίξει ή όχι την κυβέρνηση. Εκεί θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

Αν σου άρεσε κάνε