Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε από τη Βουλή η ΠΝΠ για το Μάτι

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε από τη Βουλή η ΠΝΠ για το Μάτι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:05 Δημιουργία 11/09/19, 18:36

TAGS

Ολοκληρώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα πολλών βουλευτών, δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί ανάλογη ρύθμιση και για τη περιοχή της Κινέττας, που υπέστη πέρσι φυσικές καταστροφές από πυρκαγιές.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εστίασαν κυρίως την κριτική τους στη σκοπιμότητα της λειτουργίας της εταιρίας Μάτι Ξανά αλλά και για την ανάθεση στο ΤΕΕ, του ειδικού χωρικού σχεδίου κάνοντας λόγο για «γκρίζα σημεία».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εξέφρασε αμφιβολίες ως προς την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, υποστήριξε ότι θα προκύψουν διοικητικά προβλήματα, και κατέληξε λέγοντας ότι παρά τις έντονες επιφυλάξεις, το κόμμα της θα υπερψηφίσει, αλλά θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των μέτρων.

«Παρά τις επιμέρους ενστάσεις για το καταστατικό της εταιρίας, το περιεχόμενο της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με ανακουφιστικά και προληπτικά μέτρα, επιβάλει να είμαστε θετικοί», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Για στρατηγική της κυβέρνησης που είναι προς λανθασμένη κατεύθυνση με ανεπαρκή και μη υλοποιήσιμα μέτρα, έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

«Παραμένουν εδώ και ένα χρόνο άλυτα τα προβλήματα τους με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι όπως πάει, δεν πρόκειται να λυθούν και τώρα με ευθύνη της ΝΔ», τόνισε ο κ. Γκιόκας.

«Το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη περαιτέρω αποσαφηνίσεων σε ότι αφορά τη λειτουργία της εταιρίας «Μάτι Ξανά» και τις αρμοδιότητες που ανατίθενται στο ΤΕΕ.

Υπέρ της αρχής του νομοσχέδιου τάχθηκε ο ειδικός αγορητής του ΜεΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης σημειώνοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό του ως προς τις διαδικασίες των απευθείας αναθέσεων.

Αν σου άρεσε κάνε