Βουλή: Ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο για τις Πρέσπες

Βουλή: Ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο για τις Πρέσπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:46 Δημιουργία 12/09/19, 13:44

Ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τον τρόπο διαχείρισής της.

Απαντώντας στα «πυρά» της αντιπολίτευσης περί κυβερνητικής διγλωσσίας, η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Η ίδια σημείωσε πως η συμφωνία «έχει βασικές αδυναμίες, αλλά αφού ψηφίστηκε από τη Βουλή και είναι σε ισχύ θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε».

«Να θυμίσω ότι η ΝΔ προεκλογικά σε όλους τους τόνους είχε πει ότι άπαξ και ψηφιστεί αυτή η συμφωνία θα είναι εν ισχύ και ότι δεν υπάρχει καμία δύναμη, η οποία θα μπορεί να αναιρέσει αυτή τη συμφωνία. Αυτό που θεωρούσαμε αυτονόητο προεκλογικά εξακολουθούμε και το θεωρούμε αυτονόητο μετά από τις εκλογές», δήλωσε η ίδια.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε: «Υπάρχουν υπουργοί, όπως ο ΥΠΕΘΑ που μίλησε για τον θετικό και σταθεροποιητικό ρόλο της Συμφωνίας , ακούμε όμως μεμονωμένες φωνές για προδοσία ακόμα και τώρα. Οι γείτονες πρέπει να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τη Συμφωνία», σημείωσε ο ίδιος.

«Πως θα γίνει όμως αυτό όταν τα στελέχη σας δεν αποκαλούν τη γειτονική χώρα, όπως προβλέπει η Συμφωνία. Είναι σημαντικό να μην ξοδεύεται το κεφάλαιο που έχουμε κερδίσει και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στα ελληνοτουρκικά», συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε