Επαφές Κουμουτσάκου με Ευρωπαίους πρέσβεις για το μεταναστευτικό

Επαφές Κουμουτσάκου με Ευρωπαίους πρέσβεις για το μεταναστευτικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:32 Δημιουργία 12/09/19, 15:28

Στην καλύτερη φύλαξη των συνόρων, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των αυξημένων προσφυγικών ροών, εστίασε την Πέμπτη ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνάντηση που είχε με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, ανέφερε πως το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά πρωτίστως ευρωπαϊκό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Επίσης, υπογράμμισε ότι όταν υπάρχει θέμα στην πρώτη γραμμή των αφίξεων, τα νησιά και τον Έβρο, όλα τα κράτη οφείλουν να συνδράμουν με την καλύτερη φύλαξη των συνόρων και τη δικαιότερη ανακατανομή των βαρών μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων, γι' αυτό και η Ελλάδα υποστηρίζει αποτελεσματικούς ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ανακατανομής και επιστροφών σε τρίτες χώρες.

Σχετικά με τη Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, την οποία ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας, τόνισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές οφείλουν να αναλάβουν ενεργά τις ευθύνες τους: «Η Τουρκία να εκριζώνει δίκτυα διακινητών και να μην επιτρέπει το άνοιγμα νέων μεταναστευτικών οδών προς την Ευρώπη, η Ελλάδα να προχωρά σε μία ουσιαστική πολιτική επιστροφών και η Ευρώπη να κάνει αυτό που της αναλογεί».

Αν σου άρεσε κάνε