Τσίπρας: Θα ασκήσουμε μαχητική αντιπολίτευση

Τσίπρας: Θα ασκήσουμε μαχητική αντιπολίτευση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:47 Δημιουργία 15/09/19, 13:40

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να ασκήσει μια εποικοδομητική αντιπολίτευση, ταυτόχρονα όμως μια μαχητική αντιπολίτευση όπου χρειάζεται, τεκμηριωμένη και σύγχρονη αντιπολίτευση», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 84 ΔΕΘ.

«Δεν θα ακούσετε από εμάς καταστροφολογία, κασσανδρικές προβλέψεις και ψεύδη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε: «Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι δημοκρατία δεν είναι μια ψηφοφορία κάθε τέσσερα χρόνια».

Σχετικά με το μετρό Θεσσαλονίκης, ο ίδιος είπε ότι για πάρα πολλά χρόνια η ανάδοχος εταιρεία του έργου, με άλλη ιδιοκτησία τότε, είχε χαρακτηριστεί ως ο εθνικός εργολάβος και είχε εμπλοκή στα ΜΜΕ.

«Η δική μας κυβέρνηση δεν θέλησε να μπει σε συναλλαγή, διαπλοκή. Καθόρισε τους όρους με βάση τους όρους, το Σύνταγμα, το δημόσιο συμφέρον. Δεν χαρίσαμε χρέη. Ο επιβλέπων το έργο κατά τη δική μας διακυβέρνηση συνεργάστηκε άψογα και χάρη και στη συνεργασία τους καταφέραμε να τρέξει το έργο γρήγορα», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε πως «αφότου άλλαξε η ηγεσία και ο εργολάβος, άρχισε να πετάει αετό, να κάνει καθυστερήσεις».

«Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στη ΔΕΘ και προκατέλαβε αποφάσεις που πρέπει να παίρνουν οι αρμόδιοι οργανισμοί, όπως το ΚΑΣ. Τα όποια κέρδη δεν κατάφερε να αποκομίσει από την αύξηση τιμής των διοδίων που αποτρέψαμε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προεκλογικά, ίσως να το κάνει μέσω του μετρό. Η εξέλιξη για το μετρό πρέπει να αποτραπεί και εμείς θα συνδράμουμε στις κινήσεις των πολιτών ώστε να αποτραπεί», σημείωσε. «Το ψευτοδίλημμα ή αρχαία ή μετρό εμείς το μετατρέψαμε σε και αρχαία και μετρό και σήμερα ξαναγυρνάμε στο ούτε αρχαία ούτε μετρό» τόνισε.

Novartis: Φωνάζει ο κλέφτης, αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis και τη δικογραφία που έρχεται στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Φωνάζει ο κλέφτης, αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης. Είναι ένα διεθνές ευρωπαϊκό σκάνδαλο με συγκεκριμένες προεκτάσεις στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή. Ο κ. Φρουζής και άλλα στελέχη κόμπαζαν για προνομιακή μεταχείριση στις τιμές των φαρμάκων. Για άλλη μία φορά προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική, προανακριτική επιτροπή. Ειδικά δικαστήρια. Ό,τι του ταιριάζει. Για να μάθει ο λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».

«Βολές» για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. «Το νομοσχέδιο το αναπτυξιακό, πέρα ότι περνάει σειρά αντεργατικών ρυθμίσεων, έχει μία σειρά φωτογραφικές διατάξεις για επιδοτήσεις συγκεκριμένων κλάδων, που δεν προσθέτουν στην παραγωγική δραστηριότητα. Θα δίνουμε χρήματα σε φίλους και κολλητούς. Θα επιδοτήσουμε το μονοπώλιο στη διανομή του Τύπου. Τα ζήσαμε αυτά. Την εποχή των κουμπάρων και των κολλητών. Ναι στην ανάπτυξη, αλλά με δικαιοσύνη, διαφάνεια, λογοδοσία. Σεβασμό στους θεσμούς. Δεν μπορεί να αυξάνεται κατά το δοκούν ο συντελεστής δόμησης. Ναι στη διευκόλυνση επενδυτικών σχεδίων, ναι στην πάταξη της γραφειοκρατίας. Εμείς τα κάναμε αυτά. Εμείς δώσαμε φορολογικά κίνητρα. Όχι, όμως, με αυτήν την ασυδοσία».

Αν σου άρεσε κάνε