Δέσμευση Μητσοτάκη για λύση στο θέμα των απορριμάτων εντός 4ετίας

Δέσμευση Μητσοτάκη για λύση στο θέμα των απορριμάτων εντός 4ετίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:07 Δημιουργία 17/09/19, 14:08

Τη δέσμευσή του για λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων εντός της τετραετίας προτάσσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

«Πρόκειται για μια μονάδα πρότυπο η οποία πρέπει να βρει μιμητές και σε όλη την επικράτεια. Και όσο εντυπωσιακό είναι το έργο αυτό, τόσο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε καταφέρει σε περιοχές της χώρας, όπως η Κέρκυρα και κυρίως όπως η Αττική, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων. Αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης -και δική μου προσωπικά- ότι το ζήτημα αυτό θα έχει αντιμετωπιστεί εντός της επόμενης τετραετίας. Η μονάδα αυτή δείχνει το δρόμο. Η λύση είναι η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα, το πρόβλημα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και φθηνά για τους δημότες. Αυτό το δρόμο θα ακολουθήσουμε», τόνισε σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άφησε δε αιχμές για εκείνους που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όψιμα ανακαλύπτουν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία. «Τους ζητώ να αναλογιστούν την κατάσταση στην οποία παρέδωσαν τη χώρα στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων», είπε.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Ελέγχου, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και συζήτησε με τους εργαζόμενους του εργοστασίου. Ακόμη, συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη, αλλά και τους Δήμους που αποδεικνύουν πως η Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος. Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός κάλεσε όλους όσοι εκφράζουν επιφυλάξεις να επισκεφθούν μονάδες όπως αυτή, προκειμένου να διαμορφώσουν εικόνα για το πως θα πρέπει να λυθούν προβλήματα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύουν ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα.

Αν σου άρεσε κάνε