Υπόθεση Novartis: Αφήνουν τον Τσίπρα και εστιάζουν στον Παπαγγελόπουλο

Υπόθεση Novartis: Αφήνουν τον Τσίπρα και εστιάζουν στον Παπαγγελόπουλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:09 Δημιουργία 17/09/19, 17:41

Την απόφαση να μην εμπλέξει άμεσα τον Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική «μάχη« για την υπόθεση της Novartis έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει της συζήτησης του σχετικού φακέλου που ξεκινά την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως μετέφεραν από το Μέγαρο Μαξίμου στο ΑΜΠΕ, η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ. Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με συνεργάτες του.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη, από το ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως «ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο κ. Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη».

«Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κος Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία», καταλήγουν οι κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Αν σου άρεσε κάνε