Προσπάθεια ενοχοποίησης του Τσίπρα «βλέπει» ο Σκουρλέτης για τη Novartis

Προσπάθεια ενοχοποίησης του Τσίπρα «βλέπει» ο Σκουρλέτης για τη Novartis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:08 Δημιουργία 19/09/19, 15:06

«Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σκευωρίας» στην υπόθεση Novartis δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και κάλεσε τη ΝΔ «αν θέλει να είναι συνεπής με τις πραγματικές της προθέσεις και οι πραγματικές της προθέσεις είναι να ενοχοποιεί διαρκώς τον πρώην πρωθυπουργό, να προτείνει να εξεταστούν όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα».

«Έτσι θα πάει η Νέα Δημοκρατία. Την ώρα που θα φέρνει τις πλέον αντεργατικές ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται τώρα στον αναπτυξιακό νόμο, θα κινεί μια υπόθεση που θα λέει ”Novartis σκευωρία”», σχολίασε μιλώντας στο Open TV.

Ανέφερε ακόμη πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψηφίσουμε θετικά για κάτι που δεν πιστεύουμε ότι έχει βάση». «Αυτό συνοδεύεται από την ανοιχτή πρόκληση προς τη Νέα Δημοκρατία, “βάλτε όλα τα ονόματα των “στημένων” καταθέσεων Βενιζέλου – Σαμαρά”». […] «Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος είχαν καταθέσει και προηγουμένως. Θέλοντας να “στήσουν” αυτή την άθλια επιχείρηση ενοχοποίησης του πρώην πρωθυπουργού είπαν ότι έχουν νέα στοιχεία. Πήγαν στον Εισαγγελέα, ενώ η υπόθεση είχε ήδη αρχειοθετηθεί, ανέφεραν τα ονόματα του κ. Παπαγγελόπουλου και του κ. Τσίπρα και η Δικαιοσύνη, ως όφειλε, έπρεπε να κάνει την εξής διαδρομή. Να αποστείλει -από τη στιγμή που “βρήκε” πολιτικά πρόσωπα- στον υπουργό Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή. Και τώρα καλείται η Βουλή και η πλειοψηφία της κυρίως, αν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για προανακριτική ή εξεταστική Επιτροπή, να ξεκινήσει αυτή την υπόθεση» σημείωσε.

Υποστήριξε ακόμη πως «ενώ έχουμε μια “σκανδαλάρα” η οποία ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, πάμε να δημιουργήσουμε “παράσιτα” μιλώντας για μια δήθεν – κατασκευασμένη – υπόθεση σκευωρίας».

«Η ΝΔ κάνει και το εξής τρικ. Δημιουργεί “παράσιτα” στην έρευνα του σκανδάλου και χωρίς να παραπέμπει τον πρώην πρωθυπουργό μιλάει μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο, αλλά για να στοχοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για μία τακτική που έχει τα στοιχεία του ρεβανσισμού, της τοξικότητας της πολιτικής ζωής. Είναι μια διχαστική επιλογή» πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε