Υπόθεση Novartis: Τα επόμενα βήματα μετά την προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Υπόθεση Novartis: Τα επόμενα βήματα μετά την προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:53 Δημιουργία 20/09/19, 09:50
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Η διπλή διαδικασία - σε Βουλή και Δικαιοσύνη – για την υπόθεση Novartis καλύπτει τελικά το σύνολο των στελεχών της ΝΔ, καθώς όπως βεβαιώνουν πρόσωπα που συνομιλούν τόσο με το Μέγαρο Μαξίμου όσο και με τον Αντώνη Σαμάρα, η επιλογή που έγινε από την πλειοψηφία δεν θα επιτρέψει να μείνουν σκιές.

Όπως τονίζουν στελέχη που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση, η προανακριτική επιτροπή θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου και εφόσον προκύψουν στοιχεία κατά την ακροαματική διαδικασία, τότε όλα τα ενδεχόμενα συνέχισης της έρευνας και προς άλλες κατευθύνσεις είναι ανοιχτά.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη είναι και η έρευνα της δικαιοσύνης που έχει κινηθεί μετά από τις μηνύσεις των κ.κ. Σαμάρα, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου και Λοβέρδου.

Η συζήτηση στη Βουλή για την προανακριτική θα γίνει μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ , στις 29 του μηνός και το πιθανότερο είναι ότι στην συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί, θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει πειστεί απολύτως ότι η υπόθεση Novartis είναι μία σκευωρία, που είχε ως αποκλειστικό στόχο την σπίλωση των πολιτών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, θα διευκρινίσει ότι ο ίδιος δεν ακολουθεί τον δρόμο του προκατόχου του και πως δεν θα κατηγορήσει ποτέ και κανέναν, εάν δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις για λάθη ή παραλείψεις.

Σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση πάντως δεν έχει κανέναν λόγο να αφήσει γεγονότα να σκιάζουν την καλή πορεία, που έχει καταγράψει αυτούς τους πρώτους μήνες.

Μια πορεία που αντιμετωπίζεται θετικά και από τους πολίτες, όπως κατεγράφη χθες από την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Pulse, η πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, ενώ βαθμολογεί θετικά τους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, το 39% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα πράγματα τα θα πάνε «λίγο ή πολύ καλύτερα» τους επόμενους μήνες και το ιδιαίτερα υψηλό 58% δηλώνει ικανοποιημένο από την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης.

Είναι προφανές ότι με θετικό ορόσημο αξιολογούν την κυβέρνηση και πολίτες που δεν ψήφισαν τη ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, γεγονός που δείχνει ότι μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης κερδίζει τη μάχη του λεγόμενου «μεσαίου χώρου».

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 54% κρίνει ως θετικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και μόλις το 24% εκφράζει αντίθετη άποψη.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ δεν σημειώνει απώλειες . Το 39,5% δηλώνει ότι θα στηρίξει το κυβερνόν κόμμα, εάν αύριο είχαμε εθνικές εκλογές, το 26% θα ψήφιζε τον ΣΥΡΙΖΑ, το 6% το ΚΙΝΑΛ, το 4,5% το ΚΚΕ, το 4% συγκεντρώνει το Μέρα25 του κ. Βαρουφάκη και 3% η «ελληνική λύση» του κ. Βελόπουλου.

Αν σου άρεσε κάνε