Θάνου: Δεν ήμουν σε καμία σύσκεψη για τη Novartis στο Μαξίμου

Θάνου: Δεν ήμουν σε καμία σύσκεψη για τη Novartis στο Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:40 Δημιουργία 20/09/19, 16:25

Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, που έκαναν λόγο για συμμετοχή της σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπόθεση Novartis, προχώρησε την Παρασκευή η Βασιλική Θάνου.

Η πρώην νομική σύμβουλος του κ. Τσίπρα, σε έντονο ύφος, κάνει λόγο για ψευδή, συκοφαντικά και τόσο κακότεχνα κατασκευασμένα δημοσιεύματα», διερωτώμενη το εάν «στόχος είναι, με την αναφορά και του δικού μου ονόματος, να χρησιμοποιηθεί το δημοσίευμα σε σχέση με τη βίαιη και παράνομη αποπομπή μου από τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά της οποίας εκκρεμεί, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, η από μέρους μου ασκηθείσα αίτηση ακύρωσης».

«Ουδέποτε συμμετείχα σε παρόμοια σύσκεψη με την ως άνω σύνθεση, αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη σύσκεψη, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα της Novartis και επίσης ουδέποτε υπήρξα άτυπη σύμβουλος στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι γνωστό, ότι, μετά τη συνταξιοδότησή μου, κατά τρόπο απόλυτα νόμιμο και απόλυτα διαφανή διορίσθηκα άμισθη Προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, στα μέσα Ιουλίου 2017, δηλαδή σε χρόνο πολύ μεταγενέστερο αφότου είχε εκκινήσει , από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η έρευνα για τη Novartis», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Θάνου.

Αν σου άρεσε κάνε