Και πάλι έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Και πάλι έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:22 Δημιουργία 20/09/19, 21:19

Το μεσημέρι του Σαββάτου θα συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα τις μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη χώρας μας, το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως έχουν αυξηθεί, ενώ μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες, τουλάχιστον 2.000 μετανάστες έφτασαν στα ελληνικά νησιά. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στις 12.00 του Σαββάτου.

Είναι ενδεικτικό πως από τη Δευτέρα μέχρι και αργά το μεσημέρι της Παρασκευής η Λέσβος έχει υποδεχτεί 1.414 άτομα, η Χίος 345 και η Σάμος 564. Συνολικά, τα τρία νησιά δέχτηκαν στα εδάφη τους 2.323 πρόσφυγες, σε μια περίοδο, μάλιστα, που οι καιρικές συνθήκες αρχίζουν να «αγριεύουν», με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία των ανθρώπων αυτών και τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσος και ο υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύσκεψη για το θέμα σε διάστημα 15 ημερών, με το κυβερνητικό επιτελείο να εκφράζει την ανησυχία του για την αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε