Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:20 Δημιουργία 23/09/19, 14:15

Κάλεσμα για συμμετοχή των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην πρώτη 24ωρη απεργία που γίνεται αύριο, Τρίτη, μετά τις εκλογές του Ιουλίου, απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου σημειώνεται πως απάντηση του κόσμου της εργασίας θα είναι αποφασιστική και την Τρίτη πρέπει να σταλεί «ένα ηχηρό μήνυμα στα σχέδια της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και του ΣΕΒ».

Συνεχίζοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «από τις πρώτες κιόλας μέρες της θητείας της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε τις διαθέσεις της για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Με αποφάσεις και τροπολογίες της τελευταίας στιγμής ξήλωσε μια σειρά ρυθμίσεων που είχαν νομοθετηθεί από την κυβέρνηση της Αριστεράς για την προστασία και την αξιοπρέπεια του κόσμου της εργασίας».

«Με το νέο πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη, καθίσταται οφθαλμοφανές πως το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η κατάργηση όλου του κανονιστικού πλαισίου που ρυθμίζει την αγορά εργασίας, αφού μετατρέπει τις συλλογικές συμβάσεις σε διακοσμητικό στοιχείο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε