Μήνυμα και από τον Τσίπρα για την κλιματική αλλαγή

Μήνυμα και από τον Τσίπρα για την κλιματική αλλαγή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:16 Δημιουργία 23/09/19, 16:13

Παρέμβαση για τη σημασία του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής σημείωσε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook εν όψει των εργασιών της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη σήμερα, όπου το ζήτημα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων.

«Σήμερα, στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, οι ηγέτες όλων των χωρών έχουν την ευκαιρία -και οφείλουν- να ανταποκριθούν στην απαίτηση της νέας γενιάς που διαδηλώνει παγκοσμίως, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του πλανήτη» σημειώνει ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας:

«Δε χρειάζονται άλλες υποσχέσεις, έχουν δοθεί αρκετές. Χρειάζονται άμεσα μέτρα και δεσμεύσεις. Χρειάζεται να ακούσουν όλοι, τους εκατομμύρια μαθητές και φοιτητές, που με τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους σε ολόκληρο τον κόσμο ζητούν την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Διότι μόνο αυτοί έχουν πραγματικά συνειδητοποιήσει τι διακυβεύεται. Δεν είναι το δικό μας μέλλον, είναι το δικό τους, το μέλλον των παιδιών μας. Με λίγα λόγια, οφείλουμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Να αλλάξουμε το σύστημα, όχι το κλίμα».

Αν σου άρεσε κάνε