Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή νέα στοιχεία από την κατάθεση Ράικου;

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή νέα στοιχεία από την κατάθεση Ράικου;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:58 Δημιουργία 23/09/19, 17:01

Μπόλικο «ζουμί» φαίνεται πως είχε η πολύωρη κατάθεση της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η κ. Ράικουφέρεται στην κατάθεση της να επικαλέστηκε έγγραφα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της, με δεδομένο ότι το Μάρτιο του 2017 παραιτήθηκε από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παράκεντρα εξουσίας που εμποδίζουν την έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis. Λίγους μήνες αργότερα μέσω κύκλων, φέρεται να αποκάλυψε για πρώτη φορά για παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο (σ.σ: Ρασπούτιν) το οποίο «εκμεταλλευόμενο την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», υποδείκνυε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Θεωρείται πιθανό η κατάθεσή της να διαβιβαστεί στη Βουλή αν έχει κάνει αποκαλύψεις για πολιτικά πρόσωπα, χωρίς ωστόσο να είναι απαραίτητο να τα κατονομάζει, αφού όπως σημειώνουν δικαστικές πηγές αρκεί αυτά να σκιαγραφούνται.

Την ίδια ώρα, πηγές της εισαγγελίας διαφθοράς, χαρακτηρίζουν αποκύημα της φαντασίας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή όσα φέρεται να αναφέρει σε κατάθεση του για ανύπαρκτο βίντεο σε σχέση με την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ουδέποτε υπήρξε βίντεο στον κατάλογο των στοιχείων που στάλθηκαν στη Βουλή. Επίσης υπογραμμίζουν με νόημα ότι την περίοδο που στάθηκαν τα στοιχεία για τους 10 πολιτικούς στη Βουλή, ο Γιάννης Αγγελής δεν ήταν καν επόπτης της εισαγγελίας διαφθοράς.

Αν σου άρεσε κάνε