Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα εκκένωση στα Εξάρχεια

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα εκκένωση στα Εξάρχεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:13 Δημιουργία 23/09/19, 18:10

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης της ΝΔ, για τη νέα εκκένωση κατάληψης σε κτήριο στα Εξάρχεια που σημειώθηκε τη Δευτέρα, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως «νέο διωγμό των προσφυγικών οικογενειών» χαρακτηρίζει το τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος τη σημερινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ.

Το κτίριο στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά, που στεγαζόταν παλιά σχολείο και τελούσε υπό κατάληψη επί τέσσερα χρόνια, δεν είναι, όπως αναφέρουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου, «ιδιωτικό. Είναι κρατικό. Είναι ιδιοκτησία, όμως, αυτού του βαθιά συντηρητικού, ξενοφοβικού, ρατσιστικού κράτους, που επιθυμεί να θωρακίσει ο κύριος Μητσοτάκης και το κόμμα του, από τους κινδύνους εξανθρωπισμού, που διέτρεξε στα πέντε περίπου χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «τραβήχτηκαν και οι σχετικές αποκλειστικές φωτογραφίες από την ΕΛΑΣ. Για μια ακόμα φορά, όμως, τους εκθέτουν. Γιατί παρά τις λεζάντες του κίτρινου Τύπου, τα ψέματα και τις υπερβολές που τις συνοδεύουν, δεν μπορούν να κρύψουν το άρωμα και την εικόνα της θαλπωρής, της αλληλεγγύης, των πολλών χρωμάτων, που υπήρχαν εκεί. Μια εικόνα ακριβώς αντίθετη από την άθλια ζωή μέσα στις αφιλόξενες σκηνές της Νέας Καβάλας, της Κορίνθου και του Κουτσόχερου, για παράδειγμα, που χθες έκαιγαν και αύριο θα παγώνουν τα όνειρα και τις ελπίδες των προσφύγων». Το τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ως εξής: «Οι βάναυσες πρακτικές της θαυμαστών του Όρμπαν και του Σαλβίνι, θα βρουν απάντηση από την κοινωνία της αλληλεγγύης. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι μόνοι τους».

Αν σου άρεσε κάνε