Είμαστε σε πρώιμο στάδιο για τη Novartis, ανέφερε ο Γεραπετρίτης

Είμαστε σε πρώιμο στάδιο για τη Novartis, ανέφερε ο Γεραπετρίτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:35 Δημιουργία 25/09/19, 14:31

Στις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis αναφέρθηκε την Τετάρτη ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται σε ένα παρά πολύ πρώιμο στάδιο. «Είναι βέβαιο ότι κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας θα προκύψουν και άλλα ζητήματα που ενδεχομένως να διευρύνουν το κατηγορητήριο», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Και συνέχισε: «Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης (σ.σ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) έχει διαπράξει αδικήματα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Οι μαρτυρίες δεν προέρχονται από πολιτικά πρόσωπα. Πρόκειται για εισαγγελικούς λειτουργούς εν ενεργεία που οι ίδιοι κατά δήλωση τους έχουν γίνει δέκτες αυτού του τύπου των πιέσεων από το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο».

Ωστόσο εξήγησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόταση κατηγορίας για τον προϊστάμενο του κ. Παπαγγελόπουλου. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε πράγματι είναι αντίθετο στην λογική της απονομής της τακτικής Δικαιοσύνης να υπάρχει πρόταση κατηγορίας μόνο και μόνο στην βάση μίας συμπερασματικής λογικής ότι δεν μπορεί παρά να ήξερε ο ιεραρχικά προϊστάμενος του κ. Παπαγγελόπουλου», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

«Ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται σε ένα παρά πολύ πρώιμο στάδιο. Είναι βέβαιο ότι κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας θα προκύψουν και άλλα ζητήματα που ενδεχομένως να διευρύνουν το κατηγορητήριο».

Αναφορικά με την Αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «είναι παρά πολύ λυπηρό που έχουμε μία αναθεώρηση μικρής έκτασης. Η ΝΔ στην προηγούμενη Βουλή είχε αναδείξει σε αναθεωρητέες διατάξεις περισσότερες από τις μισές διατάξεις του Συντάγματος. Δυστυχώς περιοριστήκαμε σε μία αναθεώρηση που εξαιρεί τα μεγαλύτερα κομμάτια εκσυγχρονισμού της χώρας. Αφήνουμε έξω από αυτή την αναθεώρηση πολύ μεγάλα κεφάλαια».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «θα ήταν πολύ υψηλού ρίσκου να ματαιώσει σήμερα την αναθεώρηση και να προχωρήσει σε μία νέα διαδικασία (σ.σ. η κυβέρνηση). Θα συνιστούσε υποβάθμιση της αναθεωρητικής διαδικασίας. Υπάρχει και το εξής η παρούσα Βουλή θα καλείτο να προτείνει τις διατάξεις και η επόμενη Βουλή θα καλείτο να είναι αναθεωρητική. Οπότε θα είχαμε 20 χρόνια να έχουμε αναθεώρηση. Η αναθεωρητική διαδικασία έπεσε στον μύλο της πολιτικής εκμετάλλευσης».

Για τις συζητήσεις με τους θεσμούς ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «όλο το πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί είναι απολύτως ποσοτικοποιημένο και δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με την επιβίωση του. Αυτό που συζητούμε με τους θεσμούς είναι το πως θα έλθουν αυτές οι μειώσεις ώστε να υπάρχει μία ομαλή μετάβαση στο νέο φορολογικό σύστημα που θα είναι χαμηλών συντελεστών.

«Δεν υπάρχει σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης υπουργών. Υπάρχει ένα ηλεκτρονικό σύστημα που εντάσσονται όλοι οι στόχοι και οι δράσεις ανά υπουργείο ώστε να μπορούμε να συντονιζόμαστε και όπου υπάρχουν χρονικές υστερήσεις να υπάρχουν έγκαιρες προειδοποιήσεις για να μην πέφτουμε έξω στο πρόγραμμα μας», κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Αν σου άρεσε κάνε