Πλακιωτάκης: Ενισχύεται η ασφάλεια στα θαλάσσια σύνορα

Πλακιωτάκης: Ενισχύεται η ασφάλεια στα θαλάσσια σύνορα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:05 Δημιουργία 25/09/19, 21:03

Στη Χίο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει άσκηση έρευνας και διάσωσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών».

Σκοπός της άσκησης, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του λιμενικού (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ) με τον Frontex, είναι η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε συναφούς είδους περιστατικά, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών κι ο εντοπισμός και η επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών.

Το σενάριο της άσκησης εμπεριέχει τη διαχείριση ενός περιστατικού έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή της Χίου υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τη συνεργασία μεταξύ διαφόρων τύπων πλωτών και εναέριων μέσων, καθώς και τη διαχείριση που χρήζουν ιατρικής βοήθειας.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος, μέσα και προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Frontex, καθώς και μέσα και προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, ομάδες Διάσωσης Χίου και Αθηνών, αλλά και εθελοντές από το Πανεπιστήμιο της Χίου.

«Η επιτυχημένη σημερινή άσκηση επιβεβαιώνει το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά και φρόνημα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, που καθημερινά υπερβάλλουν εαυτόν, διασφαλίζοντας τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, αλλά και την ασφαλή τήρηση και επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων μας» δήλωσε, μετά το πέρας της άσκησης, ο κ. Πλακιωτάκης.

Όπως είπε, ήδη υλοποιείται η απόφαση του πρόσφατου ΚΥΣΕΑ, η οποία προβλέπει την ενίσχυση των λιμεναρχείων του Ανατολικού Αιγαίου τόσο με προσωπικό, όσο και με μέσα, ενώ, σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενισχύεται το δίχτυ ασφαλείας των ελληνικών θαλασσίων συνόρων.

Ο υπουργός σημείωσε πως το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενισχύει και θα ενισχύσει το αμέσως προσεχές διάστημα το Λιμενικό Σώμα με μέσα και σημαντικό σύγχρονο εξοπλισμό. «Αυτή τη στιγμή υλοποιείται ένα πρόγραμμα μεγαλύτερο των 200 εκατομμυρίων ευρώ» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης

Αν σου άρεσε κάνε