Μητσοτάκης: Αντισυνταγματική και προσβλητική η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων

Μητσοτάκης: Αντισυνταγματική και προσβλητική η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:53 Δημιουργία 27/09/19, 09:09

Αντισυνταγματική αλλά και βαθύτατα προσβλητική χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης με δημοσιογράφους μετά από την συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και εκδήλωση στο προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η πρόταση «προσβάλλει ευθέως και βάναυσα την ελληνική ομογένεια...Είναι βαθιά προσβλητική για όσους επιλέγουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα εκτός Ελλάδος. Ουσιαστικά τους λέει ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν για πρωθυπουργό, θα ψηφίσετε μόνο για κάποιους βουλευτές, άρα μιλάμε για πολίτες "δεύτερης κατηγορίας" και για ψήφο η οποία δεν είναι ισότιμη".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της κυβέρνησης στην οποία η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού θα προσμετράται κανονικά, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και πολύ σύντομα ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλία για κύκλο συναντήσεων με τον Αλέξη Τσίπρα και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του στους ομογενείς το βράδυ της Τετάρτης στην Αστόρια, «ο νόμος για την ψήφο των αποδήμων απαιτεί 200 βουλευτές αλλά θα πρέπει να την εγκρίνουν και οι 300».

Πηγές της ΝΔ εκτιμούν ότι το νομοσχέδιο θα περάσει σε κάθε περίπτωση, «γιατί βγαίνουν οι αριθμοί» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν αλλάξει θέση, θα βρεθεί απελπιστικά μόνος.

Αν σου άρεσε κάνε