Συνάντηση Τασούλα με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα

Συνάντηση Τασούλα με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:01 Δημιουργία 30/09/19, 14:57

Με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Burak Özügergin συναντήθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τασούλας δήλωσε πως «ήθελα να καλωσορίσω τον αξιότιμο Πρέσβη της Τουρκίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε μια ενδιαφέρουσα περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπου επιχειρείται μια επανεκκίνηση των σχέσεων της χώρας μας με την Τουρκία, η οποία θα άξιζε τον κόπο από κάθε πλευρά να υποστηριχθεί, ώστε ιδεωδώς, χωρίς εντάσεις, χωρίς προκλήσεις, να προχωρήσουμε στις διμερείς μας σχέσεις. Αυτή η πρόκληση της επανεκκίνησης των σχέσεών μας άπτεται και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, άπτεται του ενδιαφέροντος των δύο λαών, και αξίζει τον κόπο καθένας από εμάς, μέσα από τη δική του αρμοδιότητα, να συμβάλει σε αυτή».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε: «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στο ένδοξο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεδομένου ότι καταρχήν είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε και δεύτερον λόγω του υψηλού αριθμού των ψήφων που λάβατε κατά την επιλογή σας. Τα λόγια σας είναι πράγματι πολύ ενθαρρυντικά, όσον αφορά την επανεκκίνηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προς όφελος και των δύο λαών. Ελπίζω ότι η συνάντηση αυτή και το ηθικό σας κύρος θα αποτελέσουν έναυσμα και βάθρο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Υπάρχουν βεβαίως θέματα για συζήτηση, αλλά ξεκινούμε από τη βάση την οποία είπατε, ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό που συναντώμεθα εδώ σήμερα».

Αν σου άρεσε κάνε