Δειλία από την κυβέρνηση για το προσφυγικό, τονίζει το ΚΙΝΑΛ

Δειλία από την κυβέρνηση για το προσφυγικό, τονίζει το ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:17 Δημιουργία 30/09/19, 18:13

Υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης για το ζήτημα του προσφυγικού χρησιμοποιεί το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πλέον δεν υπάρχει προσφυγικό πρόβλημα αλλά μεταναστευτικό. Αυτό λένε και τα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν θέλουν να μοιραστούν το "βάρος της διαχείρισης των ροών" με την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και πρόσφυγες και μετανάστες και αυτό καλείται να αντιμετωπίσει το σύστημα ασύλου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαγγέλλει μέτρα στα όρια της ευρωπαϊκής νομιμότητας. Αντίθετα, δεν τολμά να πει ούτε μια λέξη για την υποχρέωση της ΕΕ να αναλάβει μέρος της ευθύνης για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Δειλιάζουν να αρθρώσουν τις λέξεις Δουβλίνο και μετεγκατάσταση» τονίζουν από το ΚΙΝΑΛ.

Ακόμα, στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως «περιμέναμε μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών και ανακοίνωσαν προχειρογραμμένα αποσπάσματα αιτιολογικής έκθεσης νομοσχεδίου. Προφανής στόχος είναι να "αλλάξει το θέμα" τροφοδοτώντας τη δημόσια συζήτηση με βολικές, για το συντηρητικό ακροατήριο, γενικόλογες και πρόχειρες προτάσεις. Για να κρυφτεί αυτό που έγινε χτες στη Μόρια. Σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και των προσφύγων.

Το Κίνημα Αλλαγής, στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία, θα συνεισφέρει δημιουργικά για την άρση των αδιεξόδων της ασκούμενης μέχρι σήμερα πολιτικής. Με κανέναν τρόπο, όμως, δεν θα νομιμοποιήσει ούτε τις παλιές ούτε τις καινούργιες "Μόριες» καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

Αν σου άρεσε κάνε