Επίσημη πρόταση μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε «Ζακ Κωστόπουλου»

Επίσημη πρόταση μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε «Ζακ Κωστόπουλου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 30/09/19, 19:56

Τη μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου, πρότεινε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι σ΄εξέλιξη, ζητώντας να τεθεί ως θέμα στην επόμενη σύγκλησή του.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος είχε εκφράσει την άποψη του αυτή και σε ανάρτηση που είχε κάνει στο Facebook πριν από λίγες ημέρες.

Όπως ανέφερε στην ανάρτησή του, η μετονομασία της οδού όπου έλαβε χώρα η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου είναι «το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αθηναίων», προκειμένου «να συμβάλει και αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή».

Ο κ. Ηλιόπουλος επισημαίνει ότι «ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το αίτημα για δικαιοσύνη παραμένει. Ταυτόχρονα όμως παραμένει και η ανάγκη να μη ξεχάσουμε». Η μετονομασία της Γλάδστωνος, σε οδό Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με την Ανοιχτή Πόλη, θα συμβάλει επιπλέον «στον αγώνα για την ορατότητα και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

Ο ίδιος τονίζει ότι «στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια πόλη συμπεριληπτική με ασφάλεια για όλους και όλες. Η Ανοιχτή Πόλη θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου. Μία μικρή συμβολή στην σύγχρονη ιστορική μνήμη της πόλης».

Αν σου άρεσε κάνε