Κινητοποιήσεις από το ΚΚΕ κατά της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ

Κινητοποιήσεις από το ΚΚΕ κατά της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 01/10/19, 20:46

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στις νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, με αφορμή και την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα, καλεί το ΚΚΕ διοργανώνοντας συλλαλητήρια κατά των Αμερικανών σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Η κεντρική διαδήλωση έχει οριστεί για τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Σε σχετική ανακοίνωσ, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία «να ξεσηκωθούν ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, και κυρίως ενάντια στη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Αυτό είναι και το περιεχόμενο του 'Στρατηγικού Διαλόγου' με τις ΗΠΑ, που την Α' Φάση εγκαινίασε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζει η κυβέρνηση της ΝΔ με τη σημερινή Β' Φάση».

Το ΚΚΕ καλεί σε ξεσηκωμό και σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα εναντίον της επίσκεψης του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ. Καλεί στη στήριξη των πολύμορφων δράσεων για το κλείσιμο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα και την απεμπλοκή της χώρας μας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι ανταγωνισμούς".

Η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ αλλων ότι: «η 'Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας', η οποία έχει ήδη ετοιμαστεί πίσω από τις πλάτες του λαού και προβλέπεται να υπογραφεί με την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Πομπέο, στην Αθήνα, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα και το λαό μας σε πολύ μεγάλους κινδύνους.

Ετοιμάζεται να κάνει 'άπαξ και διά παντός' τη μισή και πάνω Ελλάδα δολοφονικό ορμητήριο για τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς και τα σχέδιά τους, από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα έως την Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο, και μαζί να κάνει το λαό μας στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που μαίνονται σε όλη την περιοχή, για τη μοιρασιά της λείας στην Ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς της, τις σφαίρες επιρροής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του 'Στρατηγικού Διαλόγου' με τις ΗΠΑ, που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά σε πολυετή ή αορίστου χρόνου ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, την ενίσχυση και την επέκτασή της.

Ενισχύονται παραπέρα οι δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που υποστηρίζει ήδη επιχειρήσεις τους σε όλο το τόξο, από Μαύρη Θάλασσα έως Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Παγιώνεται η χρήση από αμερικανικά UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) και άλλα αεροσκάφη της αεροπορικής βάσης στη Λάρισα.

Εγκαθίστανται αμερικανικά ελικόπτερα μόνιμα στην Κεντρική Ελλάδα (προσώρας χρησιμοποιούν για «περιοδική μεταστάθμευση» το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας).

Εγκαθίσταται αμερικανοΝΑΤΟϊκό κλιμάκιο στην Αλεξανδρούπολη, καθώς θέλουν να αξιοποιήσουν το λιμάνι της για στρατιωτικούς σκοπούς (διεκπεραίωση δυνάμεών τους προς την Ανατολική Ευρώπη στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία) και επέκταση των Αμερικανικών οικονομικών συμφερόντων στην περιοχή.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, πως η πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ εξασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή είναι αβάσιμοι και ανιστόρητοι.

.Η συμμετοχή της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η παρουσία των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν απέτρεψαν, αλλά αντίθετα όξυναν την τουρκική επιθετικότητα. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, που το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Παίζει το ρόλο του 'Πόντιου Πιλάτου' στις ελληνοτουρκικές διαφορές. Άλλωστε, η προώθηση των σχεδίων διχοτόμησης και συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου σε Κύπρο και Αιγαίο προωθείται υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Το ΚΚΕ υπερασπίζεται αποφασιστικά τα λαϊκά συμφέροντα, δουλεύει για την ανάπτυξη της κοινής πάλης των λαών, για την αμοιβαία, επωφελή συνεργασία, και απαιτεί:

Να καταγγελθεί τώρα η 'Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας', να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις.

Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά».

Αν σου άρεσε κάνε