Προσκλητήριο Μητσοτάκη σε επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα

Προσκλητήριο Μητσοτάκη σε επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:16 Δημιουργία 02/10/19, 18:11

Προσκλητήριο προς τον επιχειρηματικό κόσμο να εμπιστευτεί ξανά τη χώρα, ως επενδυτικό προορισμό, απηύθυνε ο πρωθυπουργός από το ενεργειακό κέντρο της Mytilineos στον Άγιο Νικόλαο της Βοιωτίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ευάγγελος Μητιληναίος έβαλαν την Τετάρτη το θεμέλιο λίθο στη νέα μεγάλη βιομηχανική επένδυση, ύψους 350 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο.

«Η νέα κυβέρνηση ήδη ήρε τα capital controls, απαλλάσσει τις επιχειρήσεις από τη βαριά φορολογία και απελευθερώνει την ιδιωτική πρωτοβουλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την τελετή των εγκαινίων της κατασκευής του νέου εργοστασίου της εισηγμένης.

«Κανείς πια δεν θα μπορεί να επικαλείται ανυπέρβλητα εμπόδια και αντικίνητρα, η χώρα μετατρέπεται σε τόπο πολιτικής σταθερότητας και κινήτρων, σε έναν τόπο ζηλευτό, που όλοι αναγνωρίζουν φιλικό για τις επενδύσεις», τόνισε.

«Ο επιχειρηματικός κόσμος να εμπιστευτεί την Ελλάδα και θα κερδίσει. Ύστερα από 10 χρόνια κρίσης και μία τετραετία καθήλωσης ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είναι τυχαίο ότι ένα έργο σαν κι αυτό θεμελιώνεται στην αρχή της νέας κυβέρνησης. Αποτελεί απόδειξη εμπιστοσύνης των επιχειρηματιών στο σχέδιο μας. Είναι ένδειξη της αποφασιστικότητας μας να ξεμπλέξουμε το κουβάρι που κρατά πίσω την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας», σημείωσε.

«Η νέα επένδυση είναι συμβατή με τις τρεις κυβερνητικές επιλογές: Αντικατάσταση λιγνίτη από ηπιότερες μορφές ενέργειας, απελευθέρωση αγοράς ενέργειας και περιορισμό της οικονομικής αιμορραγίας που προκαλούν συχνά οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος επανέλαβε τη δέσμευσή του για σταδιακό κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων έως το 2028, τονίζοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα προχωρά πιο μπροστά ακόμα και από τη Γερμανία που έχει δεσμευτεί για απανθρακοποίηση έως το 2038.

Αναφορικά με τις περιοχές, όπου θα κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες, σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για την εκπόνηση master plan με στόχο τη μετάβαση στη νέα εποχή και κυρίως οι περιοχές αυτές να αναδειχθούν σε πόλους έλξης επενδύσεων».

Αν σου άρεσε κάνε