Τέσσερα «όχι» από ΣΥΡΙΖΑ στις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες

Τέσσερα «όχι» από ΣΥΡΙΖΑ στις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:59 Δημιουργία 03/10/19, 15:36

Εσωκομματικών προβλημάτων στο ΣΥΡΙΖΑ συνέχεια δόθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, με συνολικά 4 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «σπάνε τη γραμμή» της Κουμουνδούρου και να καταψηφίσουν τις 4 συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες ενώ η ηγεσία του κόμματος επέλεξε τη μεσοβέζικη λύση του «παρών».

Πρόκειται για δύο βουλευτές που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και τον Κώστα Ζουράρη, τον Νίκο Φίλη αλλά και τον Σάκη Παπαδόπουλο.

Οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να «παραβλέψουν» την εντολή της Κουμουνδούρου και να πουν «όχι» σε 3 συμβάσεις που ο Γιώργος Σταθάκης ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε υπογράψει επί της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα.

Και μπορεί ο Ν. Φίλης πριν από λίγες μέρες να είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις, ωστόσο οι άλλοι τρεις δεν είχαν δείξεις τις προθέσεις τους...

Από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΚΙΝΑΛ ψήφισε και τις τέσσερις συμβάσεις. ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 καταψήφισαν. Η Ελληνική Λύση ψήφισε «υπέρ» των δύο συμβάσεων για το Ιόνιο αλλά καταψήφισε τις άλλες δύο συμβάσεις για την Κρήτη.

To σχέδιο νόμου «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας "Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία" για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή 10, Ιόνιο Πέλαγος, Ελλάδα», έλαβε επί του συνόλου 180 ψήφους «υπέρ», 27 «κατά» και 75 «παρών».

Το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών "Repsol Exploracion S.A"και "Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία" για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή "Ιόνιο", Δυτική Ελλάδα», έλαβε επί του συνόλου 181 ψήφους «υπέρ», 27 «κατά» και 74 «παρών».

Το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών "Total E&P Greece B.V", "ExxonMobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V" "Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία" για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή "Νοτιοδυτικά Κρήτης", Ελλάδα», έλαβε επί του συνόλου 172 «υπέρ», 36 «κατά» και 74 «παρών».

Το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών "Total E&P Greece B.V", "ExxonMobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V" και "Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία" για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή "Δυτικά Κρήτης", Ελλάδα», έλαβε επί του συνόλου 172 «υπέρ», 36 «κατά» και 74 «παρών».

Αν σου άρεσε κάνε