Προς πάσα κατεύθυνση τα μηνύματα Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό

Προς πάσα κατεύθυνση τα μηνύματα Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:44 Δημιουργία 04/10/19, 09:37

Με την κυβέρνηση να υπογραμμίζει ότι πλέον μιλάμε για μεταναστευτική και όχι προσφυγική κρίση και τη στιγμή που οι ροές στα ελληνικά νησιά σχεδόν τριπλασιάστηκαν στο τρίμηνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζει σήμερα, Παρασκευή την «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή με το «καυτό» αυτό ζήτημα.

Αφορμή για την τοποθέτησή του είναι η ερώτηση του Γιάνη Βαρουφάκη για το χώρο υποδοχής των ξένων φιλοξενούμενων στη Μόρια.

Πάντως, όπως σημειώνουν πηγές από την Ηρώδου Αττικού, η ερώτηση του πρώην ΥΠΟΙΚ δίνει τη ευκαιρία στον πρωθυπουργό να στείλει τα απαραίτητα μηνύματα και μάλιστα προς πάσα κατεύθυνση, την ώρα δε που η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλητικές ενέργειές της.

Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει τη διεθνοποίηση του θέματος, συνεπώς προσβλέπει σε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την ΕΕ, η στάση της οποίας αποτελεί «κλειδί» για τη μελλοντική συμπεριφορά της Άγκυρας.

Σημειώνεται εδώ πως η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη μεταναστευτική κρίση και έχει δεσμευτεί για αποσυμφόρηση των νησιών εντός του διμήνου.

Από την πλευρά του τώρα, ο κ. Βαρουφάκης Ο κ. Βαρουφάκης έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή, εάν προτίθεται να κλείσει τον καταυλισμό στη Μόρια και αν θα προχωρήσει στην «κατάργηση των ιδιότυπων εσωτερικών συνόρων που αφαιρούν από μετανάστες το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης εντός της χώρας και εγκλωβίζουν τους κατοίκους των νησιών (Έλληνες και μετανάστες)».

Έχει, επίσης, ζητήσει να ενημερωθεί πότε θα προβεί η πολιτεία στη δημιουργία πολλών μικρών δομών, ανά την επικράτεια, ώστε οικογένειες μεταναστών που σήμερα βρίσκονται στη Μόρια να ενταχθούν στις ανά τη χώρα τοπικές κοινωνίες, με τρόπο που να ωφελεί και τις τοπικές κοινωνίες και τους κατατρεγμένους που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Αν σου άρεσε κάνε