Υπόθεση Novartis: Έτοιμη για τη «μάχη» της Τρίτης η κυβερνητική πλειοψηφία

Υπόθεση Novartis: Έτοιμη για τη «μάχη» της Τρίτης η κυβερνητική πλειοψηφία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:09 Δημιουργία 04/10/19, 16:48

Η καλύτερη προετοιμασία της κυβέρνησης και ειδικότερα της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την έναρξη της κοινοβουλευτικής μάχης επί της υπόθεσης Novartis την ερχόμενη Τρίτη, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται πως στις 8 Οκτωβρίου προσδιορίστηκε η συζήτηση της πρότασης των 30 βουλευτών της ΝΔ για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο την παροχή «γραμμής» από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Μιχάλης Μπεκίρης, συζήτησαν το πως θα τοποθετηθεί η ΝΔ στη Βουλή με τους 8 βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην επιτροπή.

Πρόκειται για τους Θάνο Πλεύρη, Ζωή Ράπτη, Γιώργο Κότσιρα, Βασίλη Υψηλάντη, Σταύρο Κελέτση και Γιάννη Μπουγά.

Στη διαδικασία, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα είναι ο Σπύρος Λιβανός και εισηγητής ο κ.Πλεύρης

Σύμφωνα με διαρροή από το Μαξίμου,το μήνυμα που εκπέμπεται από τη ΝΔ είναι ότι σκοπεύει να βαδίσει σε ένα θεσμικό μονοπάτι και η προανακριτική επιτροπή που θα λειτουργήσει κανονικά, θα διερευνήσει ενδελεχώς όλα τα στοιχεία της δικογραφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του κυβερνώντος κόμματος είναι να κληθούν να καταθέσουν όλα τα εμπλεκόμενα την υπόθεση πρόσωπα.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η Ν.Δ. δεν επιθυμεί να πολώσει πολιτικά το κλίμα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός την ίδια χρονική περίοδο θα είναι στην Αίγυπτο, για την τριμερή συνάντηση με την Κύπρο.

Αν σου άρεσε κάνε