«Άκυρο» και από Κομισιόν στην προσφυγή Θάνου για την ΕΑ

«Άκυρο» και από Κομισιόν στην προσφυγή Θάνου για την ΕΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:35 Δημιουργία 08/10/19, 14:19

Σε «άδειασμα» του αιτήματος της Βασιλικής Θάνου για το «κόψιμο» της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού προχώρησε την Τρίτη η Κομισιόν, μετά από σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ειδικότερα, η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκαρέτ Βεστάγκερ απάντησε στον Έλληνα ευρωβουλευτή πως η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές καθώς και ότι δεν προκύπτει λόγος ώστε να παρέμβει στην υπόθεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να στηρίξει πλήρως τις ενέργειες της Β. Θάνου, η οποία έχει προσφύγει στο ΣτΕ (έχει ήδη χάσει δύο φορές σε αιτήσεις αναστολής των αποφάσεων της κυβέρνησης) αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγγέλλοντας τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό έχει καταθέσει ερωτήσεις στην αρμόδια Επιτροπή ζητώντας ουσιαστικά να καταδικαστούν οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Η απάντηση όμως της Μ. Βεστάγκερ κλείνει την πόρτα στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τη Β. Θάνου. Μάλιστα, η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- Διαμηνύει ότι δεν βλέπει λόγο να παρέμβει στην υπόθεση,
- Εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις που θα λάβει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
- Ξεκαθαρίζει πως η ελληνική κυβέρνηση δύναται να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές.
- Υπογραμμίζει πως η κοινοτική οδηγία που επικαλείται ΣΥΡΙΖΑ ορίζει μόνον τις ελάχιστες απαιτούμενες προστασίες.

Αν σου άρεσε κάνε