«Ασπίδα» Γεννηματά σε Λοβέρδο στη Βουλή για την υπόθεση Novartis

«Ασπίδα» Γεννηματά σε Λοβέρδο στη Βουλή για την υπόθεση Novartis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:02 Δημιουργία 08/10/19, 19:50

Σε υπεράσπιση του Ανδρέα Λοβέρδου προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Συγκεκριμένα η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «Έμαθαν οι πολίτες τι συνέβη στο σκάνδαλο Novartis; Έμαθαν οι πολίτες για τον οικονομικό πόλεμο στον τομέα της Υγείας; Έμαθαν για την εκτόξευση των τιμών πριν από την οικονομική κρίση; Μόνο μετά από πρότασή μας δημιουργήθηκε διακομματική επιτροπή για το φάρμακο». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Και μείναμε μόνοι εμείς να ζητούμε διερεύνηση για την εκτόξευση των τιμών του φαρμάκου. (…) Υπήρξε απίστευτος εκτροχιασμός στην τιμή του φαρμάκου από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2004 – 2009. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ κλείνουν προκλητικά τα μάτια σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο».

Ακόμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «Στην υπόθεση αυτή σκόπιμα στοχοποίησαν τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Η ΝΔ δεν βρήκε να πει τίποτα για τη σκευωρία και την παράνομη διαδικασία σε βάρος του κ. Λοβέρδου. Το σύστημα Ρασπούτιν παραμένει ζωντανό, ως φαίνεται. Ποιοι επέβαλαν στις 9/8/19 να δοθούν στην κ. Τουλουπάκη αρμοδιότητες που της είχαν αφαιρεθεί με το νέο Ποινικό Κώδικα; Γιατί δόθηκε δικαίωμα να ασκεί ποινικές διώξεις; Επιστρέψατε αρμοδιότητες στην εισαγγελέα που αναφέρεται ως ευθέως ελεγχόμενη από πολιτικά κέντρα εξουσίας. Περιμένουμε εξηγήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έσπευσαν πριν διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή να βγάλουν συμπεράσματα και ο κ. Τσίπρας να εμφανιστεί ως διωκόμενος και ο κ. Μητσοτάκη να πουλήσει πολιτικό πολιτισμό. δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανένα απαιτούμενη τη διερεύνηση υπόθεση από μηδενική βάση».

Από το στόχαστρό της δεν γλίτωσε ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας διότι ανέφερε πως «Η δήθεν πρώτη φορά αριστερά δεν ένιωσε καμία ντροπή όταν τοποθετούσε τον πρώην αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της κυβέρνησης ΝΔ. Έναν άνθρωπο που ήταν γνωστό ότι συνομιλούσε με μεγάλη μερίδα της ΝΔ. Και η τότε κυβέρνηση επιδίωκε τη στήριξη αυτών των σκοτεινών συστημάτων για να στήσει το δικό του παρακράτος. Χρησιμοποίησε ένα πρόθυμο παραδικαστικό σύστημα για να στήσει την υπόθεση Novartis».

Επίσης τόνισε ότι προσβάλλει βάναυσα το δικαιικό μας σύστημα, πλήττει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. «Όταν βλέπεις ισχυρούς παράγοντες του δικαστικού μας συστήματος να εκβιάζονται, να φοβούνται, να καταργείται ωμά η ανεξαρτησία τους, τότε ποια πίστη μπορεί να έχει ο πολίτης σε αυτό το σύστημα απονομής Δικαιοσύνης.

Αυτή είναι η βαρύτερη ζημιά που προκάλεσαν οι εμπνευστές και οι εκτελεστές της σκευωρίας.

Η βαθιά πληγή που άφησε πίσω της όλη αυτή η σκοτεινή ιστορία στους θεσμούς της Πολιτείας μας», ισχυρίστηκε η κ. Γεννηματά και υποστήριξε ότι εκεί εντοπίζεται και το ιστορικό καθήκον αυτής της Βουλής.

«Δεν μπορεί να μείνει κηλίδα στην Ιστορία μας η προσπάθεια σπίλωσης και αφανισμού πολιτικών αντιπάλων με εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε