Με «προδότες» και «εκτελέστε με» ο Παπαγγελόπουλος για την προανακριτική

Με «προδότες» και «εκτελέστε με» ο Παπαγγελόπουλος για την προανακριτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:30 Δημιουργία 08/10/19, 21:19

Να αποκρούσει τις κατηγορίες της κυβέρνησης για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis προσπάθησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος το βράδυ της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την τοποθέτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εις βάρος του.

«Εγώ που βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες, δεν έχω απαντήσει δημόσια, αλλά σήμερα θα αποδείξω ποιοι είναι οι σκευωροί και ποιοι οι συκοφάντες. (…) Είμαι στεναχωρημένος γιατί χωρίς κανένας λόγο και αιτία, δέχομαι μια επικοινωνιακή και βάρβαρη επίθεση. Ένα σχέδιο που εκτελείται σε βάρος μου. (…) Είναι αδιανόητο, οι προδότες της παράταξης της ΝΔ να εκβιάζουν με νέα προδοσία ώστε να εκδικηθούν τον Τσίπρα και εμένα. Νιώθω όμως χαρά, γιατί μπορώ να αντιπαραθέσω την αλήθεια στα ψέματα», ανέφερε στην αρχή ο κ. Παπαγγελόπουλος και συνέχισε: «Σήμερα, θα μετατρέψω τους κατήγορους σε κατηγορούμενους».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε προσπάθεια σπίλωσής του από μερίδα των ΜΜΕ, καθώς επίσης και απόπειρα εισβολής δημοσιογράφων στην προσωπική του ζωή.

«Παραπέμψτε με, καταδικάστε με εκτελέστε με άλλα ακούστε με. Αναζητούν εναγωνίως ψευδομάρτυρες ειδικά στο χώρο της δικαιοσύνης για να τους στρατολογήσουν στην εγκληματική τους οργάνωση… Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τον ‘’Ρασπούτιν’’. Τα στοιχεία θα τα πάω στον Άρειο Πάγο για να ζητήσω την προστασία μου της οικογενείας, μου άλλα και της ίδιας της Δικαιοσύνης».

«Οι σοβαροί νομικοί λένε ότι η ποινική δίωξη για την υπόθεση Novartis είναι γελοία και θα αποδειχθεί μεγάλο φιάσκο. Προσπαθούν απεγνωσμένα να προκαλέσουν νέες έρευνες σε βάρος μου με κατασκευασμένα δημοσιεύματα. Λένε χυδαία ψέματα, προσπαθώντας να εκβιάσουν έρευνες της δικαιοσύνης, με παρακολουθούν, ψάχνουν την ιδιωτική μου ζωή. Μα είναι δυνατόν; Τι σόι σκευωρός είμαι όταν μαζεύω τους συνεργάτες και μιλάμε σε εστιατόριο στην Κηφισιά που μαζεύονται εκεί όλοι οι Νεοδημοκράτες και οι δημοσιογράφοι; Δεν είμαι σκευωρός, βλάκας είμαι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν ήμουν σκευωρός ο Τσίπας δε θα με προστάτευε θα με άφηνε εκτεθειμένο; Δε θα προσπαθούσα να εκλεγώ βουλευτής». Σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, «δεν υπάρχουν στοιχεία, υπάρχουν εκθέσεις ιδεών». «Ποια είναι η κατάχρηση εξουσίας η παράβαση καθήκοντος και ποια η ψευδορκία; Είναι φανερό ότι προσπαθήστε να επηρεάσετε και να χειραγωγήσετε τη δικαιοσύνη. Δεν έχετε διαβάσει τη δικογραφία ή την έχετε διαβάσει κι είσαστε αποφασισμένοι να με τελειώσετε. Άλλα δεν τελειώνω εύκολα» δήλωσε ο τέως υπουργός.

«Κανένας από όσους κατέθεσαν δεν αναφέρουν το οτιδήποτε για ηθική αυτουργία μου. Δεν έχετε διαβάσει την δικογραφία. Ή την έχετε διαβάσει και θέλετε απλά να με τελειώσετε» είπε και συνέχισε: «Ο κ. Στουρνάρας, είπε πως δεν γνωρίζει εάν παρενέβη κάποιος στους εισαγγελείς, αλλά το λογικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι υπάρχει κατάχρηση εξουσίας». Ο κ. Παπαγγελόπουλος, επικαλέστηκε και άλλες αντίστοιχες καταθέσεις πολιτικών προσώπων, για να τονίσει το επιχείρημά του.

Στηλίτευσε την απόφαση της κ. Ράικου να πάει να καταθέσει στον Άρειο Πάγο, να βγει και να επιστρέψει άμεσα για συμπληρωματική κατάθεση. «Η διαδικασία σε βάρος μου είναι πολιτική δίωξη. Όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και κατά του κ. Τσίπρα. Αλλά δεν μπορείτε να τα βάλετε με τον κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος. «Τέτοιο κατηγορητήριο δεν συντάσσεται ποτέ. Ούτε από τον πιο άσχετο πάρεδρο που έχει διοριστεί. Ζητώ από σήμερα, να έρθουν στην επιτροπή που θα συσταθεί, όλες οι σχετικές δικογραφίες – Novartis, καταγγελίες Τουλουπάκη κατά Αγγελή κλπ. Γιατί οι καταγγελίες κατά του κ. Αγγελή διερευνώνται από την εισαγγελία πρωτοδικών; Είναι συνηθισμένο να διερευνεί ο υφιστάμενος, τον προϊστάμενό του;»

Στρέφοντας το βλέμμα του εκ νέου στις καταθέσεις της κ. Ράικου, ο κ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε πως στην πρώτη της κατάθεση, δεν αναφέρθηκε στον «Ρασπούτιν».

«Εμπλοκή πολιτικού προσώπου υπήρξε πολλούς μήνες μετά από το χρόνο που κατήγγειλε η κ. Ράικου. Μα για ποια πολιτικά πρόσωπα μίλαγε τότε;», είπε στη συνέχεια ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και συνέχισε: «Η κ. Ράικου τοποθετήθηκε πρώτη φορά εισαγγελέας διαφθοράς το 2013 και μετά το 2015. Και η επιλογή της έγινε και τις δύο φορές με οριακή πλειοψηφία, με ψήφους 6-5. (…) Φτάνουμε στο σήμερα. Η κ. Ράικου παραιτήθηκε λίγο πριν λήξει η θητεία της με επιστολή στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Στην επιστολή της δεν ανέφερε τίποτα για Ρασπούτιν. Μόνο για ένα μεγάλο σκάνδαλο, με μαύρο πολιτικό χρήμα. Και μετά από καιρό, η κ. Ράικου ανακάλυψε στη φαντασία της τον Ρασπούτιν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι 1,5 χρόνο μετά δεν αναφέρθηκε στον Ρασπούτιν, αλλά έβαλε κύκλους της να μιλήσουν γι αυτό. Γιατί δεν πήγε η ίδια στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να τα καταγγείλει».

Αν σου άρεσε κάνε