Το ΜέΡΑ25 θα απέχει από την προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

Το ΜέΡΑ25 θα απέχει από την προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:10 Δημιουργία 08/10/19, 21:08

Την απόφαση να αποχωρήσει από την Ολομέλεια της Βουλής αλλά και να μην συμμετέχει στη προανακριτική επιτροπή εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η μετατροπή του Κοινοβουλίου σε ένα άθλιο υποκατάστατο εισαγγελικής αρχής αποτελεί εκτροπή θεσμική. Δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτή την ψηφοφορία. Θα αποχωρήσουμε και δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία τέτοια προανακριτική επιτροπή», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης ενώ νωρίτερα ισχυρίστηκε ότι «η κοκορομαχία που είδαμε (σ.σ. ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) δεν συνάδει με εικόνα κοινοβουλίου που θέλουμε να βλέπουν τα παιδιά μας από ΤΑ θεωρεία και ο λαός από την τηλεόραση».

Την ίδια ώρα, πρότεινε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου που ο ίδιος ήταν ΥΠΟΙΚ και παράλληλα πρότεινε τη σύσταση σώματος αλα FBI. «Να είναι ανεξάρτητη αρχή υπό την επιτήρηση του κοινοβουλίου και να κάνει ότι κάνει το FBΙ και να επικεντρώσουμε τις εξεταστικές μας επιτροπές στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε