Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για την «πόρτα» της Eldorado

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 11/09/17, 11:45
Σε πολύ υψηλούς τόνους ξεκίνησε η νέα πολιτική σεζόν, με το τελεσίγραφο της Eldorado Gold για οριστική αναστολή των επενδύσεων της στην Ελλάδα να αποτελεί ακόμη έναν λόγο, για τον οποίο κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Πυρ ομαδόν δέχεται η κυβέρνηση Τσίπρα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η οποία αφήνει αιχμές κατά του νέου προφίλ, που επιχείρησε να προωθήσει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, κάνοντας στροφή στις επενδύσεις.

«Μέσα σε 24 ώρες» οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ «αποδείχθηκαν λόγια του αέρα», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά των χειρισμών του Αλέξη Τσίπρα. 

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, οι σχεδόν 2.500 εργαζόμενοι «οδηγούνται στην ανεργία.

Άλλοι τόσοι, που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει, χάνουν την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά».

Κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως από τη στιγμή που ανήλθε στην εξουσία «κάνει κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση», ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι η κυβέρνηση «παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους. Ενώ συνεχίζει να τραυματίζει την εικόνα της χώρας. 

Όλα όσα γίνονται, στέλνουν ένα πολύ εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές» υπογραμμίζει.

Στέλνοντας μήνυμα για να βρεθεί μια λύση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η κυβέρνηση χρειάζεται να «αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και να μεταβάλει τη στάση της.  

Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι ότι η δική μου κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος σε αυτές τις πρακτικές.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και οι νόμοι θα τηρούνται από όλους», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε πως το GRinvest που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας ακυρώνεται στην πράξη μετά από την αποχώρηση της Eldorado. 

«Η Eldorado Gold αφορά χιλιάδες εργαζόμενους κ την εικόνα της χώρας! Εύχομαι έστω την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση να το ξανασκεφτεί» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης στο ΣΚΑΪ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως  τα λόγια του κ. Τσίπρα δεν έχουν πολιτικό βάρος ποτέ δεν έχει κρατήσει καμία από τις υποσχέσεις του. Έκανε λόγο για «επενδυτικό κρεσέντο του κ. Τσίπρα, για επενδύσεις που θα σάρωναν τη χώρα, και έρχεται πριν "αλέκτωρ λαλήσει τρις", η Eldorado Gold, με πάνω από 1.100 εργαζόμενους, φορολογία η οποία πληρώνει έξοδα του ελληνικού κράτους, περιβαλλοντικά έργα κ.λ.π. να πει ότι αναστέλλει τις εργασίες της κι αποχωρεί».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «2.500 εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία. Πριν αλέκτωρ λαλήσει … μια μεγάλη επιχείρηση κλείνει και το προσωπείο του φιλοεπενδυτή κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ καταρρέει. Οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης. Ιδεοληψίες , μικροκομματικά συμφέροντα και ανικανότητα καταδικάζουν τη χώρα.

Καλούμε την ύστατη στιγμή την Κυβέρνηση να αλλάξει ρότα» κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σχετική δήλωση της.

«Οι χαρές και τα πανηγύρια για τον κ. Τσίπρα και την παρέα του στη Θεσσαλονίκη τελείωσαν. Ο λογαριασμός, όμως, θα σταλεί στις 4.000 οικογένειες που χάνουν τη δουλειά τους, χάνουν το ψωμί τους στη Χαλκιδική. Τα ατέλειωτα πήγαινε-έλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε σχέση με τις επενδύσεις καταστρέφουν μεγάλες δουλειές στη χώρα. Εάν δεν αλλάξουν μυαλά, το μέλλον θα είναι μαύρο. Όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά που περιμένει να υπάρξουν επενδύσεις για να βρει δουλειά», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αν σου άρεσε κάνε