Μεταναστευτικό και τουρκικές προκλήσεις έθεσε ο Μητσοτάκης στον Τουσκ

Μεταναστευτικό και τουρκικές προκλήσεις έθεσε ο Μητσοτάκης στον Τουσκ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:15 Δημιουργία 09/10/19, 17:37

Τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές σε Αιγαίο και Έβρο καθώς και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και στην ανατολική Μεσόγειο έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ντόναλτ Τουσκ, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, συζητήθηκαν τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

Πρώτον, το Brexit και οι συνέπειες μιας άτακτης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση,

Δεύτερον, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια

Τρίτον, η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία με έμφαση σε δύο ζητήματα: Την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος, υπό την προϋπόθεση της τήρησης εκ μέρους της Τουρκίας των υποχρεώσεων που απορρέουν από την Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας του 2016.

Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπενθυμίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατ' επανάληψη τονίσει πως «η Ελλάδα είναι χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει ενεργά σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Αν σου άρεσε κάνε