Μητσοτάκης: Στους πολίτες το πρόσθετο πλεόνασμα τον Δεκέμβριο

Μητσοτάκης: Στους πολίτες το πρόσθετο πλεόνασμα τον Δεκέμβριο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:27 Δημιουργία 10/10/19, 11:15

Για τη στήριξη των πολιτών προορίζεται το όποιο επιπλέον πλεόνασμα, όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen, στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum.

«Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση υπήρχε δημοσιονομικό κενό για το 2019, τώρα είναι πιθανό να υπάρξει επιπλέον πλεόνασμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πιστεύουμε ότι η μείωση των φόρων θα ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση», σημείωσε ο ίδιος, θυμίζοντας ότι «ο δείκτης οικονομικού κλίματος κινείται ανοδικά μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα η Γερμανία»

Ο πρωθυπουργός τόνισε το γεγονός πως η Ελλάδα δανείστηκε χθες με αρνητικό επιτόκιο, «κάτι ασύλληπτο πριν από λίγο καιρό» και στάθηκε ιδιαίτερα στην επανεκκίνηση των επενδύσεων, όπως αυτή του Ελληνικού.

Ερωτηθείς για την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι στην Κύπρο υπάρχει ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. «Ό,τι ανήκει στην Κύπρο ανήκει στην Κύπρο. Δεν ανήκει στην Τουρκία», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της και έχει ισχυρούς συμμάχους.

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε "πράσινο κόμμα", ως πολιτικός σκοπεύω να εκφράσω το χώρο της οικολογίας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, συζητώντας για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και χαρακτήρισε παράδοξο πως κάποιοι θυμήθηκαν την πράσινη ατζέντα, την ώρα που γεμίζουν την Αθήνα με αφίσες.

Σχετικά με το κρίσιμα ζήτημα του brexit και ερωτηθείς από τον κ. Cohen αν η Βρετανία πρέπει να κάνει kolotoumba, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι υπάρχουν μεν ομοιότητες, τονίζοντας ότι το Brexit «είναι μια υπόθεση από την οποία όλοι θα βγουν χαμένοι (lose lose proposition) αλλά κυρίως οι Βρετανοί».

Ερωτηθείς, τέλος, πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση μετά την «περίοδο του μέλιτος» ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας η αισιοδοξία που υπάρχει στη χώρα στηρίζεται στη λογική.

Αν σου άρεσε κάνε