Καταδίκη του ΥΠΕΞ προς Τουρκία, 24 ώρες μετά την εισβολή στη Συρία

Καταδίκη του ΥΠΕΞ προς Τουρκία, 24 ώρες μετά την εισβολή στη Συρία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:26 Δημιουργία 10/10/19, 17:20

Περίπου 24 ώρες μετά την έναρξη της νέας στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας στη Συρία, ήρθε η απάντηση του πουργείου Εξωτερικών στην επέμβαση της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν, με το ΥΠΕΞ να στέκεται στις μετακινήσεις των πληθυσμών που σημειώνονται από χθες στο εσωτερικό της Συρίας.

Αναλυτικά, το υπουργείο αναφέρει πως «η Ελλάδα συντάσσεται πλήρως με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταδικάζει τη νέα μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε έδαφος κυρίαρχου κράτους και την καλεί να θέσει άμεσα τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ΒΑ Συρία.

Επιχειρήσεις που αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής και θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες υπό τα Ηνωμένα Έθνη για επίλυση της συριακής κρίσης».

Ακόμα, οι συνεργάτες του Νίκου Δένδια αναφέρουν ότι «αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών στο συριακό έδαφος και διά της βίας αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων, αποτελούν ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ανακαλούν θλιβερότατες μνήμες.

Επιπλέον, η Τουρκία καθίσταται υπεύθυνη ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για τις δυνητικές ανθρωπιστικές συνέπειες της επιχείρησής της στη Συρία.

Υπογραμμίζουμε ότι μια βιώσιμη λύση στη συριακή διαμάχη δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Αν σου άρεσε κάνε