Μεταναστευτικό και διεύρυνση της ΕΕ στη συζήτηση Μητσοτάκη-Ράντεφ

Μεταναστευτικό και διεύρυνση της ΕΕ στη συζήτηση Μητσοτάκη-Ράντεφ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 10/10/19, 21:24

Η πολύ καλή πρόοδος στην οικονομική συνεργασία των δύο κρατών διαπιστώθηκε, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, στη συνάντηση, «σε πολύ καλό κλίμα», που είχαν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ.

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Βούλγαρο Πρόεδρο στην Ελλάδα κι αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών.

Από την πλευρά του, ο κ. Ράντεφ ανέφερε ότι Ελλάδα και Βουλγαρία είναι στρατηγικοί εταίροι και υπογράμμισε τη διμερή συνεργασία σε πολλούς τομείς, όπως η ενέργεια και κυρίως τα θέματα ασφαλείας.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν και για τα ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, με έμφαση στο μεταναστευτικό και τη διαδικασία της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ως προς το ζήτημα του μεταναστευτικού, οι κ. Μητσοτάκης και Ράντεφ αναφέρθηκαν στη δήλωση των τριών χωρών, Ελλάδας - Κύπρου - Βουλγαρίας, για θέματα μετανάστευσης στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, εξέφρασαν τη στήριξή τους στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκιας, καθώς και την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις που αυτές μπορεί να έχουν για τη δέσμευση της Τουρκίας να την εφαρμόσει.

Για τη διεύρυνση της ΕΕ, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη στήριξή τους στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης της αιρεσιμότητας.

Αν σου άρεσε κάνε