Γεραπετρίτης για αποφάσεις ΣτΕ: Όσοι δικαιούνται αναδρομικά, θα τα λάβουν

Γεραπετρίτης για αποφάσεις ΣτΕ: Όσοι δικαιούνται αναδρομικά, θα τα λάβουν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:25 Δημιουργία 14/10/19, 12:23

«Όσοι δικαιούνται τα αναδρομικά που αναγνώρισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα τα λάβουν», διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ενώ τόνισε πως ενόψει της κατάρτισης του νέου ασφαλιστικού νόμου δεν θα υπάρξει «καμία μείωση συντάξεων».

«Θα δοθούν τα αναδρομικά σε όσους τα δικαιούνται, σε ό,τι αφορά τον χρόνο καταβολής, υπάρχει σε εξέλιξη μία μελέτη και θα το δούμε», ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να κλονιστεί η δημοσιονομική πολιτική και ότι υπάρχει στο τραπέζι το ζήτημα των δόσεων. «Από τη στιγμή που θα υπάρχει η καταβολή, είναι δυνατόν να υπάρξει ένας επιμερισμός, έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη ταραχή στην δημοσιονομική ισορροπία», είπε.

Ερωτηθείς πότε θα το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, διευκρίνισε πως «το κομμάτι που έχει να κάνει με τα αναδρομικά θα το έχουμε εξαιρετικά σύντομα και ελπίζω εντός του Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος του ασφαλιστικού, είπε πως είναι υπό επεξεργασία. «Θα έχουμε ένα νεό ασφαλιστικό νόμο ο οποίος θα δοθεί σε διαβούλευση τον Δεκέμβριο ή το αργότερο Ιανουάριο» σημείωσε, προσθέτοντας πως ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα στηρίζεται απολύτως στις αποφάσεις του ΣτΕ.

Διαβεβαίωσε ακόμη πως «δεν θα υπάρξει καμία μείωση συντάξεων» και πως «αυτό το οποίο θα γίνει είναι ότι θα υπάρξει προσπάθεια για δικαιότερη κατανομή συντάξεων, ενδεχομένως μία ανακατανομή των συντάξεων μεταξύ των χαμηλότερων και των υψηλότερων, με όριο όμως ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις».

Αν σου άρεσε κάνε