Opinion poll: Η συντριπτική πλειοψηφία επικροτεί τις 100 ημέρες διακυβέρνησης Μητσοτάκη

Opinion poll: Η συντριπτική πλειοψηφία επικροτεί τις 100 ημέρες διακυβέρνησης Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:53 Δημιουργία 14/10/19, 13:47

Νέα «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αξιολογώντας ιδιαίτερα θετικά τις πρώτες 100 ημέρες των έργων της, ύστερα από την επικράτηση της ΝΔ στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγράφει δημοσκόπηση της Opinion Poll, το 63% των ερωτηθέντων επικροτεί τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην οικονομία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός της ΝΔ, θετικά απαντά το 44% του ΣΥΡΙΖΑ, το 72% του ΚΙΝΑΛ, το 34% του ΚΚΕ, το 61% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το 57% του ΜέΡΑ 25.

Την ίδια ώρα, το συντριπτικό 75,9% τάσσεται υπέρ των ενεργειών της κυβέρνησης σχετικά με την ψήφο των αποδήμων, ενώ η πρότασή της έχει κερδίσει και τους ψηφοφόρους κομμάτων της αντιπολίτευσης (όπως στο ΚΙΝΑΛ με 86% αποδοχή).

Παράλληλα, η απόφαση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο βρίσκει σύμφωνο το 62% των ερωτηθέντων, με το 24,8% να λέει το αντίθετο.

Τέλος, η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει τις δημοτικότητες των υπουργών. Κατά σειρά είναι οι εξής: Νίκος Δένδιας, Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος στην πρώτη πεντάδα. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γεώργιος Γεραπετρίτης.

Αν σου άρεσε κάνε