Μηταράκης: Αν δοθούν αναδρομικά, θα είναι από το 2020

Μηταράκης: Αν δοθούν αναδρομικά, θα είναι από το 2020

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:18 Δημιουργία 15/10/19, 11:13

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει αναδρομικά με τρόπο που θα κινδυνεύσει το ασφαλιστικό σύστημα» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νότης Μηταράκης, ξεκαθαρίζοντας ότι «αν δοθούν αναδρομικά, θα είναι από το 2020, δεν θα δοθούν το 2019».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι δεδομένο και αυτονόητο ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι δημοσιεύτηκαν πέντε αποφάσεις από το ΣτΕ, οι οποίες έχουν ισχύ από τις 4 Οκτωβρίου.

Όπως όμως διευκρίνισε ο κ. Μηταράκης, αφενός κανείς δεν έχει απόλυτη εικόνα σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά, αφού δεν έχουν καθαρογραφεί οι αποφάσεις, αφετέρου το ποσό δεν έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2019».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, έκανε σαφές ότι, «κανείς δεν έχει να ανησυχήσει για τίποτα από τις αλλαγές που θα γίνουν στο ασφαλιστικό», γιατί «έχουμε μπει σε νέα εποχή, πιο αισιόδοξη, έχουμε ξεπεράσει την εποχή των μειώσεων».

Όσον αφορά το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, είπε ότι «στόχος είναι μέσα στο 2019 να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον ασφαλιστικό νόμο».

Αν σου άρεσε κάνε