Κυβέρνηση για ψήφο αποδήμων: «Ναι» σε κάθε γόνιμη πρόταση

Κυβέρνηση για ψήφο αποδήμων: «Ναι» σε κάθε γόνιμη πρόταση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:42 Δημιουργία 15/10/19, 13:36

Στην ίδια γραμμή με τον πρωθυπουργό κινήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων.

Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε παραχωρήσεις, προκειμένου να πάρει «πράσινο φως» η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υιοθετήσει κάθε γόνιμη πρόταση για το σκοπό αυτό.

«Απαράβατη προϋπόθεση είναι η αναγνώριση της ισότητας της ψήφου για όλους τους Έλληνες ψηφοφόρους, όπου κι αν διαμένουν», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

«Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή του συνέντευξη π πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα, υπογραμμίζοντας ότι «θα κάνουμε και εμείς υποχωρήσεις; Θα κάνουμε υποχωρήσεις. Εγώ ήθελα και την επιστολική ψήφο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν αντιδράσεις για αυτό, είμαι διατεθειμένος να κάνω υποχώρηση και η διαδικασία να γίνεται μόνο στα προξενεία. Το κάνω γιατί θέλω να κάνω μία σύνθεση και να βρω μία λύση η οποία θα αντιμετωπίσει το μείζον. Και το μείζον είναι να μην αισθάνεται κάποιος την υποχρέωση να πρέπει να δώσει 1.000 και 2.000 ευρώ για να επιστρέψει στην Ελλάδα για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Γιατί συν όλων των άλλων αυτή η πολιτική είναι βαθιά ταξική πολιτική. Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα δεν μπορούν να επιστρέψουν και δεν συμμετέχουν».

Σχετικά τώρα με το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και την ονοματολογία που έχει έρθει στο προσκήνιο, ο κ. Πέτσας έδειξε προς το τέλος του έτους για τις αποφάσεις του πρωθυπουργού.

«Όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης είναι νωρίς για ονοματολογία για δύο λόγους. Έχουμε απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο του νυν Προέδρου. Δεύτερον, βρισκόμαστε σε διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο πριν το τέλος της χρονιάς. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί και τέλος του έτους ο πρωθυπουργός θα λάβει τις αποφάσεις εκείνες που θα δρομολογήσουν και το θέμα των ονομάτων, προκειμένου να εκπληρώνεται και το πνεύμα του Συντάγματος. Ένας Πρόεδρος ευρείας αποδοχής», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Αν σου άρεσε κάνε